Krao novcanike i kartice po Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pazinsko Opcinsko državno odvjetništvo podnijelo je optužni prijedlog pazinskom Opcinskom sudu protiv 46-godišnjeg ?. P. iz Siska zbog 23 krade i 14 racunalnih prijevara.

Odvjetništvo ga tereti da je od ožujka 2008. do kraja studenoga prošle godine na podrucju Pazina, Labina, Rovinja, Bakra, Kraljevice, Raba i Slavonskog Broda iz ureda državnih institucija krao zaposlenicima novcanike, a potom na bankomatima podizao novac.

Utvrdeno je da je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist od oko 117 tisuca kuna. Opcinskom sudu je predloženo produljenje pritvora u kojem se nalazi od 30. studenog prošle godine.

Labinska policija je utvrdila sumnju da je 46-godišnji ?. P. najviše kaznenih djela pocinio na istarskom podrucju od rujna do studenog prošle godine. Na labinskom podrucju je pocinio sedam krada, na rovinjskom cetiri, na bujskom pet, na umaškom kradu i dvije racunalne prijevare, na pazinskom cetiri krade i dvije racunalne prijevare, na poreckom devet krada te na pulskom dvije.

Nakon kriminalistickog istraživanja 46-godišnji Sišcanin je priveden istražnom sucu Županijskog suda u Puli gdje mu je odreden pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.


Podijeli: Facebook Twiter