Kranjska Gora: Pobjeda Neureuthera, Kostelić 27.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nijemac Felix Neureuther pobjednik je slaloma Svjetskog kupa u Kranjskoj Gori, dok je Ivica Kostelić zauzeo 27. mjesto s zaostatkom od 2.98 sekundi.

Kostelić je branio naslov prošlogodišnjeg pobjednika u Kranjskoj Gori, no u obje utrke nije blistao te je pretposljednji slalom sezone okončao kao 27. i osvojio četiri boda.

Neureuther je nakon prve vožnje bio drugi iza olimpijskog pobjednika Austrijanca Maria Matta, koji je u drugoj utrci promašio zadnja vrata. Iza Neurethera je na drugom mjestu sa zaostatkom od 59 stotinki Fritz Dopfer, dok je treći bio Norvežanin Henrik Kristoffersen (+0.79).

Austrijanac Marcel Hirscher utrku je okončao na petom mjestu sa zaostatkom od 95 stotinki, ali je s novih 45 bodova preuzeo ukupno vodstvo u Svjetskom kupu. Prije završnice u Lenzerheideu sljedeći tjedan Hirscher ima 1.050 bodova, a Norvežanin Aksel Lund Svindal zaostaje samo četiri boda. No, Hirscher je izgubio prvo mjesto u slalomu, u kojem sada vodi Neureuther s 470 bodova, a Austrijanac zaostaje pet bodova. U igri za pobjedu u slalomu je i Kristoffersen, koji je treći s 430 bodova.

Ivica Kostelić u poretku slaloma zauzima 17. mjesto sa 102 boda, dok je ukupno 44. sa 164 boda. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter