Kranjska Gora: Pobjeda Ligetyja, Kostelić 15.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Amerikanac Ted Ligety pobjednik je veleslaloma za Svjetski kup u Kranjskoj Gori. Aktualni svjetski prvak u ovoj disciplini ovim je uspjehom osigurao i mali kristalni globus, dok je najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić zauzeo 15. mjesto s 2.34 sekunde zaostatka.

Ligety je do pete veleslalomske pobjede u sezoni te pete u Kranjskoj Gori u karijeri stigao s vremenom od 2:35.43 minuta, obranivši prvo mjesto nakon prve vožnje.

Drugo mjesto u Kranjskoj Gori zauzeo je vodeći skijaš u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, Austrijanac Marcel Hirscher, s 45 stotinki zaostatka za Ligetyjem, a treće Francuz Alexis Pinturault sa 77 stotinki slabijim vremenom.

Prije posljednje utrke veleslaloma u sezoni, koja je na programu sljedećeg tjedna u Lenzerheideu, Ligety ima nedostižnih 125 bodova više od Hirschera.

Pet utrka prije kraja sezone, u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Hirscher je povećao prednost u odnosu na drugoplasiranog Norvežanina Aksela Lunda Svindala, šestog u današnjem veleslalomu, na 69 bodova.

Kostelić se trenutačno nalazi na petom mjestu ukupnog redoslijeda Svjetskog kupa sa 740 bodova, 555 manje od Hirschera, dok je u veleslalomu 11. sa 140 bodova, 480 bodova iza Ligetyja.

Drugi hrvatski predstavnik u Kranjskoj Gori Filip Zubčić je sa zaostatkom od 7.57 sekundi u prvoj vožnji zauzeo 50. mjesto te se nije kvalificirao za drugu vožnju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter