Kranjčić: Raskola u HNS-u nema, ali niti demokracije

Darko Kranjčić (G. ČALIĆ ŠERKO)
Darko Kranjčić (G. ČALIĆ ŠERKO)

Na relaciji između potpredsjednika istarskog HNS-a, ujedno i člana Središnjeg odbora HNS-a Darka Kranjčića te predsjednika istarskog HNS-a Veljka Ivančića, i dalje iskri.

Kranjčić je na konferenciji za novinare u Buzetu, opovrgnuo navode Ivančića da su na sjednici proširenog stranačkog predsjedništva održanoj u nedjelju u Pazinu, na kojoj su potvrđene odluke o podršci Valteru Flegu kao kandidatu za istarskog župana, te o izbornoj koaliciji HNS-a i IDS-a na listama za Skupštinu Istarske županije i Gradsko vijeće Pule, prisustvovali predstavnici svih istarskih podružnica HNS-a osim Buzeta.

- Od 21 registrirane podružnice, bilo ih je prisutno šest, a od devet imenovanih povjerenika za pojedine gradove i općine, bilo ih je četiri. Zaključak je da nije bilo zajedničke suglasnosti HNS-a jer ima mnogo više članova nego ih je bilo na sastanku u Pazinu, izjavio je Kranjčić.

- Raskola u istarskom HNS-u nema, ali zar je to demokracija kada se potpisuje trgovački sporazum s IDS-om, bez prethodne rasprave na nivou svih podružnica i cjelokupnog članstva od 810 registriranih članova kao i bez razgovora sa drugim strankama, istaknuo je Kranjčić te zaključio da je prevladao osobni interes koji je stavljen ispred interesa svih članova i birača u Istri.

Kranjčić je ustvrdio da je Ivančić čovjek bez stava te mu poručio da je bolje biti lero nego prodana duša.

- Zamislite demokraciju koju su izmislili predsjednik i potpredsjednik istarskog HNS-a, Veljko Ivančić i Alen Damjanić kada se pojedini članovi Predsjedništva ne pozivaju, a od 13 članova, pet ih je iz Pule i tri iz Umaga, naglasio je Kranjčić.

Uz opasku da prihvaća stav da je HNS "stranka projekta", savjetovao je Ivančiću da upita kandidata za župana Valtera Flega zašto je prevario građane najavom mega projekta izgradnje nove buzetske pivovare vrijedne 30 milijuna eura, te ustvrdio da su u Buzetu gotovo sve veće projekte realizirali Damir Kajin te bivši gradonačelnici Boris Sirotić i Josip Flego. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter