Kranjcic: Raskola u HNS-u nema, ali niti demokracije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na relaciji izmedu potpredsjednika istarskog HNS-a, ujedno i clana Središnjeg odbora HNS-a Darka Kranjcica te predsjednika istarskog HNS-a Veljka Ivancica, i dalje iskri.

Kranjcic je na konferenciji za novinare u Buzetu, opovrgnuo navode Ivancica da su na sjednici proširenog stranackog predsjedništva održanoj u nedjelju u Pazinu, na kojoj su potvrdene odluke o podršci Valteru Flegu kao kandidatu za istarskog župana, te o izbornoj koaliciji HNS-a i IDS-a na listama za Skupštinu Istarske županije i Gradsko vijece Pule, prisustvovali predstavnici svih istarskih podružnica HNS-a osim Buzeta.

- Od 21 registrirane podružnice, bilo ih je prisutno šest, a od devet imenovanih povjerenika za pojedine gradove i opcine, bilo ih je cetiri. Zakljucak je da nije bilo zajednicke suglasnosti HNS-a jer ima mnogo više clanova nego ih je bilo na sastanku u Pazinu, izjavio je Kranjcic.

- Raskola u istarskom HNS-u nema, ali zar je to demokracija kada se potpisuje trgovacki sporazum s IDS-om, bez prethodne rasprave na nivou svih podružnica i cjelokupnog clanstva od 810 registriranih clanova kao i bez razgovora sa drugim strankama, istaknuo je Kranjcic te zakljucio da je prevladao osobni interes koji je stavljen ispred interesa svih clanova i biraca u Istri.

Kranjcic je ustvrdio da je Ivancic covjek bez stava te mu porucio da je bolje biti lero nego prodana duša.

- Zamislite demokraciju koju su izmislili predsjednik i potpredsjednik istarskog HNS-a, Veljko Ivancic i Alen Damjanic kada se pojedini clanovi Predsjedništva ne pozivaju, a od 13 clanova, pet ih je iz Pule i tri iz Umaga, naglasio je Kranjcic.

Uz opasku da prihvaca stav da je HNS "stranka projekta", savjetovao je Ivancicu da upita kandidata za župana Valtera Flega zašto je prevario gradane najavom mega projekta izgradnje nove buzetske pivovare vrijedne 30 milijuna eura, te ustvrdio da su u Buzetu gotovo sve vece projekte realizirali Damir Kajin te bivši gradonacelnici Boris Sirotic i Josip Flego. (G. CALIC ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter