Kramarić: Moramo iskoristiti svoje šanse

Mirko Kramarić u dvoboju s Jerkom Lekom na "Drosini"  (M. ANGELINI)
Mirko Kramarić u dvoboju s Jerkom Lekom na "Drosini" (M. ANGELINI)

Drugi put u 40 dana nogometaši Istre 1961 odmjerit će sutra snagu s Dinamom, klubom koji je u svojim vitrinama posljednjih osam godina nizao pehare namijenjene prvaku Hrvatske. Na "Drosini" 6. veljače, u dvoboju koji se trebao igrati krajem studenog, ali je odgođen zbog kišom natopljenog pulskog travnjaka, "zeleno-žuti" su poveli ranim pogotkom Slavka Blagojevića, no potom su "modri" okrenuli vodu na svoj mlin i s tri gola pobjedonosno krenuli u 2014. godinu.

Bio je to susret u kojem je za Istru 1961 debitirao Mirko Kramarić i to protiv kluba u kojem je proveo punih 12 godina. Naime, 25-godišnji krilni nogometaš prošao je kompletnu omladinsku školu Dinama, potom s 19 godina preselio u redove Lokomotive gdje je proveo dvije i pol sezone, da bi nakon toga tri sezone igrao za Inter i onda zimus stigao u Pulu.

Upravo je Kramarić izborio slobodni udarac iz kojeg je Blagojević doveo "zeleno-žute" u vodstvo, potom u nastavku kod rezultata 1:1 propustio izglednu priliku za postizanje pogotka, da bi nakon malo više od sat vremena zbog ozljede morao napustiti teren.

- Na prošloj utakmici protiv Dinama rano smo poveli, oni su brzo uspjeli izjednačiti i onda je došla ta moja prilika, dobro je se sjećam. Da sam je iskoristio moguće je da bi i konačni rezultat bio drugačiji, na žalost nisam uspio i stigao je poraz, osvježio je uspomene na svoj debi u "zeleno-žutom" dresu Mirko Kramarić.

- Bila je to utakmica u kojoj smo se dosta povukli i onda čekali svoje šanse iz kontre i polukontre, a nešto slično možemo očekivati i sutra. Nogometaši Dinama će sigurno odmah jurnuti po pobjedu s kojom bi ionako dobru atmosferu u svojim redovima još podigli i s dodatnim samopouzdanjem otišli u Split na derbi protiv Hajduka te će stoga biti važno izdržati prvih 20-30 minuta.

To će biti možda i najvažniji period utakmice i bit će jako bitno da ne podlegnemo pritisku i ne primimo rani pogodak, nikako nam se ne smije ponoviti Hajduk i morat ćemo biti koncentrirani od prve minute. S druge strane, sigurno ćemo i mi imati svoje šanse iz polukontre i kontre, no neće ih biti puno i želimo li nešto napraviti u Maksimiru, trebat ćemo ih iskoristiti. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter