Kraljice crvenog tepiha na dodjeli Zlatnih globusa

Cate Blanchett
Cate Blanchett

Sezona crvenih tepiha je i službeno počela sinoć u Los Angelesu na dodjeli Zlatnih globusa. U moru uzvanika koji su bili nominirani ili su samo došli podržati kolege, donosimo pregled najbolje odjevenih dama 71. dodjele Zlatnih globusa. Jedna od prvih dama koja je kročila crvenim tepihom bila je glumica Zooey Deschanel  koja je za ovu prigodu odabrala puderastu haljinu poznatog američkog dizajnera Oscara de la Rente, dok je Hayden Panettiere odabrala kreaciju dizajnera Toma Forda.

Jedna od voditeljica emisije s crvenog tepiha Kelly Osbourne posljednjih se nekoliko godina dovela u zavidnu formu te je modni izričaj dovela do savršenstva. Za ovu prigodu odabrala je elegantnu crnu haljinu koja prati siluetu tijela s našivenim aplikacijama.

Pogledi uprti u Lupitu

Naomi Watts, glumica koja je posljednji film "Diana" snimala i u Lijepoj našoj, pojavila se u metalik srebrnoj haljini, otvorenih leđa s potpisom Toma Forda, cipelama Jimmyja Chooa i Bulgari torbicom i nakitom. Glumica koju ćemo zasigurno pamtiti jest Lupita Nyong'o - otkad je stupila na crveni tepih svi pogledi bili su upućeni prema njoj. Lupita je odabrala crvenu Ralph Lauren haljinu, Paul Andrew cipele, Fred Leighton nakit, Monica Rich Kosann torbicu.

Margot Robbie također je zablistala, i to u jednostavnoj bijeloj Guccijevoj haljini optočenoj dragim kamenjem, Louboutinovim cipelama i s Van Cleefovim nakitom. Njena kolegica Amber Header odabrala je Versaceovu haljinu i torbicu, Jimmy Choo cipele, Graziela Gems nakit. Leslie Mann pojavila se u elegantnoj čipkastoj crnoj Dolce & Gabbana haljini s peplumom koji polagano, ali sigurno odlazi u modnu ropotarnicu prošlosti. Glumica Julianna Margulies, koju najviše pamtimo po ulozi u "Hitnoj službi", odabrala je crnu kreaciju sa zlatnim detaljima s potpisom Andrewa Gndressa i Van Cleefovim nakit.

Julijin odabir

Apsolutna kraljica crvenog tepiha kojoj nema ravne upravo je Cate Blanchett - jedna je od rijetkih glumica koja čim stane na crveni tepih na sebe privuče sve kamere i poglede. Za ovu prigodu odabrala je, a koga drugog nego Giorgia Armanija i haljinu iz njegove linije Armani prive. Julia Roberts pojavila se u kreaciji Dolce & Gabbane, Christian Louboutin cipelama i s Harry Winston nakitom. Julijin odabir košulje/haljine nije mnogima najbolje sjeo jer je nevjerojatno podsjećao na slične kreacije koje su prijašnjih godina nosile čak dvije zvijezde, Sharon Stone i Oprah.

Mlada zvijezda od koje se očekuje mnogo bila je Taylor Swift koja je za ovu prigodu odabrala crvenu Carolina Herrera haljinu, Christian Louboutin cipele, Jimmy Choo torbicu i Lorraine Schwartz nakit.  Dobitnica Oscara Jennifer Lawrence pojavila se u kreaciji modne kuće Dior, Roger Vivier cipelama te Neil Lane nakitu. Od Jennifer se mnogo očekivalo nakon odabira haljine za Oscara, no je li bijelom haljinom s dvije crne trake opravdala očekivanja, ne bismo se složili.

Velika očekivanja

Emma Watson također je duže vrijeme vjerna modnoj kući Dior. Uz crvenu Diorovu haljinu ispod koje su bile crne hlače, odabrala je Roger Vivier cipele, Edie Parker torbu, Repossi i Anita Ko prstenje, te Diorove naušnice. Svima omiljena glumica iz serije "Teorija velikog praska" Kaley Cuoco pojavila se u Rani Zakhem haljini s cvjetnim printom iz posljednje kolekcije, Jimmy Choo torbi i cipelama te Ivy nakitu. Njena kolegica, ali ujedno i najplaćenija glumica u sapunicama, Sofia Vergara pojavila se u kreaciji s potpisom Zac Posena. Velika crna haljina pristajala joj je senzacionalno i uz Cate Blanchett jedna je od najbolje odjevenih na sinoćnjem crvenom tepihu.

Još jedna glumica od koje se mnogo očekivalo je Jessica Chastain. Nakon što se na Oscarima pojavila u kreaciji Armani prive, njen dolazak posebno se iščekivao. Ovog puta odabrala je crnu  Givenchy haljinu, cipele i Bulgari nakit. Iako manje poznata kolegica, Kate Beckinsale pojavila se u predivnoj Zuhair Murad kreaciji. (N. GRBIN/NL, foto Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter