Kraljica automobilzma u Porecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Auto moto klub "Skok racing" iz Brtonigle u subotu i nedjelju organizira tradicionalnu rally utrku pod nazivom  "10. rally Porec 2009." koja se boduje za Medunarodno regionalno Prvenstvo Hrvatske i Državno Prvenstvo RH. Domace i strane relijaše ocekuje dvodnevna "bitka" u kojoj ce prevaliti 365 kilometara itinerara, od cega ukupna dužina brzinskih ispita iznosi 81,5 kilometara asfaltne podloge i pet kilometra makadama.

Zasad je prijavljeno pedesetak posada. Svoj su dolazak najavili bivši juniorski prvak svijeta, švedski vozac Patrik Sandell koji ce zajedno sa svojim suvozacem Emilom Axelssonom nastupiti u Mitsubishi Lanceru Evo devete generacije. Takoder, nastupit ce i prošlogodišnji pobjednici Daniel Šaškin i Damir Bruner, zatim posada Šebalj-Klinc te Stanišic-Bitterman. Od stranaca valja istaknuti Cehe Tomaša Kašpareka i suvozaca Jana Tomaneka, Slovence Humara-Laha, Madare Szilagyi-Arany, Nijemce Gassnera-Thannhausera…



Utrka pocinje u subotu u 15 sati tradicionalnim prologom vozaca na novom gradskom parkiralištu pokraj Žatike. Prvo vozilo na cilju ocekuje se oko 18 sati. U nedjelju se vozi od 7.30 do 18 sati, a službeno proglašenje pobjednika na rasporedu je u 21 sat.

"Ponosni smo što smo unatoc opcoj krizi uspjeli dogurati do desetog relija u Porecu. Prvi u zemlji uveli smo tajnost itinerara do posljednjeg dana što, uvjereni smo, povecava draž ove najzahtjevnije automobilisticke discipline. Na naše relije rado dolaze vrhunski vozaci iz citave Europe i drago nam je da niti ova godina nije bila iznimka, stoga posjetitelje ocekuje vrhunski automobilski sektakl", kazao je Edi Milokanovic, predstavnik organizatora.


Podijeli: Facebook Twiter