Kraljevski piton traži vlasnika

(V. HABEREITER)
(V. HABEREITER)

Gosti turističkog naselja Mareda kraj Novigrada mora da su se prilično iznenadili kada su u ponedjeljak oko jedan sat iza ponoći ugledali na sred ceste u naselju kako mirno puzi jedan kraljevski piton.

Srećom, brzo su se snašli, pokrili su ga plastičnom kantom i pozvali veterinare pa je neobičan gost iste noći završio u porečkoj Veterinarskoj bolnici na liječenju kod Branka Jurića koji nas je obavijestio o ovom događaju. Piton, vjerojatno nečiji kućni ljubimac, dužine oko 1, 2 metra bio je iscrpljen, dehidrirao i uplašen pa mu je odmah pružena veterinarska pomoć.

- On se odlično oporavio, vrlo je živahan i čeka svog vlasnika jer pretpostavljamo da je nekome pobjegao. Radi se o odrasloj zmiji. Pitoni su inače aktivni noću, a danju obično spavaju. Zato su ga gosti i pronašli noću. Porijeklom pitoni dolaze iz središnje Afrike i dosta su česti kućni ljubimci, kaže Jurić.

Zmija nije otrovna i ne predstavlja opasnost za ljude, a prava je sreća da ga neki zlonamjernik nije ozlijedio ili usmrtio. Jurić dodaje da su kontaktirali i Turističku zajednicu pokušavajući doznati ne nalazi li se možda na području Novigrada netko tko ima ovakvog ljubimca kao turističku atrakciju za fotografiranje, ali odgovor je bio negativan.

Iako zmije mnogima nisu omiljeni kućni ljubimci, radi se o lijepoj i zanimljivoj životinji, a onaj koji ga odabere za svoj dom treba znati da on zahtijeva odgovorno ponašanje i brigu kao i svaki kućni ljubimac.

Vlasnik ovog pitona, ukoliko je prepoznao svog ljubimca može doći po njega u Veterinarsku bolnicu u Vlašićevoj ulici. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter