Kraljevi ritma i rime

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U petak se u diskoteci Amfiteatar u sklopu programa MTV Monvi Rock Summer održao treci, ujedno i posljednji koncert ovog projekta na kojem su tijekom srpnja nastupili Hladno pivo, Sell Out, Van Gogh i Baltazar, a cast da stave šlag na tortu pripala je dvama žestokim bendovima, St!llnessu i Dubioza Kolektivu.

Zagrebacko-splitski bend St!llness pokazao se kao izvrsna uvertira u koncert zvijezda veceri, jer su svojim jedinstvenim i zaraznim zvukom u kojem se ispreplicu alternativa, drum 'n' bass, elektronska glazba, hip-hop, punk i reggae nešto više od sat vremena dobro prodrmali i zagrijali domacu i stranu publiku u Amfiteatru.

Pjesme s njihova dva dosad objavljena albuma, "Sve što znam o životu je... Odabrao ?elo Hadžiselimovic" i "Globalno Zatupljenje - Paket za Preživljavanje", uglavnom socijalno angažirane, pumpale su energicni ritam u vene posjetitelja. Iako su ih itekako tjerali na poskakivanje hitovima poput "Fanki šit", "Gengst!" i "Digni glas", publika se u potpunosti raspojasala tek na urnebesan "Guzotress", kojim je ovaj dio koncerta i završio.

Prve ovacije momci iz BiH zaradili su cim su stupili na pozornicu u svojoj karakteristicnoj žuto-crnoj odjevnoj kombinaciji i premda je publika ocekivala da ih Dubioza nastavi drmati nekim od svojih domacih hitova, bili su pocašceni pjesmama na engleskom jeziku s najnovijeg albuma "Wild Wild East" snimljenog u Americi, a koji bi u rujnu trebao biti u prodaji.

Dokazavši da ponovo imaju kvalitetne skladbe kojima mogu zaraziti i domace i strano tržište, u sat i pol Dubiozinog nastupa bez predaha i publike i grupe naizmjence su Amfiteatrom odjekivali sve sami hitovi i na domacem i na stranom jeziku.

"Walter", "Recesija", "Vidi, vidi", "Stav", "Blam", "Vlast i policija", "Firma Illegal", "Um klade valja", "Kokuz", "Euro song", "Wake up", "U.S.A" i druge žestice nadolijevale su ulje na vatru držeci publiku neprestano u pokretu, za što su tek nakon ponovnog povratka clanova benda na pozornicu vjerni fanovi nagradeni još dvjema pjesmama.

Kolicina energije koju je Dubioza Kolektiv prenijela na publiku svojim jasnim i glasnim, pa cak i revolucionarnim tekstovima i dobrim ska ritmom te užarenim rock grifovima bila je naprosto nevjerojatna, a užitak je bio tim veci što Dubioza i uživo zvuci savršeno kao i na studijskom albumu. (Zapisala i snimila Patricija SOFTIC-MEHMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter