Kralj sevdaha u Pazinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Dobra vecer, Pazine! Došao sam da vam otpjevam moje najljepše pjesme. U to ime, uživajte veceras!, porucio je Halid Bešlic brojnoj publici na pocetku koncerta koji je u petak održao na pazinskom stadionu. Ovaj iznimno popularni bosanskohercegovacki pjevac kojeg u Hrvatskoj cesto nazivaju kraljem sevdaha, a kojeg je domacin koncerta Tarik Filipovic najavio kao bosanskog Sinatru, uistinu je Pazinjanima otpjevao svoje najljepše i najpoznatije pjesme.

Koncert je zapoceo svojim velikim hitom "Dvadesete" koji se zajedno s popularnom "Snježanom", "Miljackom" i "Cardakom" nalazi na iznimno uspješnom albumu "Halid Bešlic 08" iz 2008. Navedene pjesme oduševile su publiku koja je pokazala da zna svaki njihov stih. To i ne cudi jer se radi o pjevacu koji uživa veliku popularnost u cijeloj Hrvatskoj, a u prilog tome ide i cinjenica da je Bešlic jedan od rijetkih pjevaca koji je 2009. dva dana zaredom uspio rasprodati zagrebacku Arenu.

Filipovic je publici otkrio i nekoliko zanimljivih detalja iz Bešliceve uspješne karijere. Naime, malo ljudi zna da je Bešlic po struci tesar, a prvi veci novac koji je zaradio pjevajuci potrošio je na sve raspoložive ciganske orkestre u Sarajevu.

Publika je ovacijama ispratila Bešlica s pozornice. (Marko PERCAN)


Podijeli: Facebook Twiter