Krali željezo po Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetiri mlade osobe iz Josipdola uhicene su kod mjesta Antonci kraj Poreca zbog osnovane sumnje da su pocinile osam kaznenih djela teške krade na podrucju Buja, Lupoglava, Grožnjana i Vodnjana.

20-godišnji D. U. i 39-godišnji S. H. su nakon kriminalistickog istraživanja privedeni u istražni centar Županijskog suda u Puli, dok su ostala dvojica, maloljetnici od 16 i 17 godina, nakon ispitivanja pušteni na slobodu.

Policija je u redovnoj kontroli prometa na cesti Ponte Porton - Buje kod skretanja za Antonce zaustavila kombi fiat ducato delnickih oznaka pun metalnih predmeta, odnosno sekundarnih željeznih sirovina, za koje nisu mogli utvrditi porijeklo.

Cetvorka je u kombiju dovedena na ispitivanje u bujsku policijsku postaju, a potom prepracena u pulsku policiju.

Policija je utvrdila da su mladici od pocetka godine provaljivali u skladišta i krali željeznu sirovinu, ali i gorivo iz radnih strojeva. U Bujama su iz poduzeca Brolex ukrali žicu na kolutima vrijednu oko 78 tisuca kuna, s depoa komunalnog poduzeca 6. maj odnijeli su metalne stupove vrijedne nekoliko stotina kuna, a iz prostora zimske službe poduzeca Istarske ceste prometne znakove i metalne bacve.

U Lupoglavu su iz radnih strojeva ukrali gorivo i akumulatore u vrijednosti od šest tisuca kuna. Iz vinograda u Folima i Loboriki odnijeli su metalnu žicu.

Policija je takoder utvrdila da su tijekom 2007. godine u Grožnjanu iz poduzeca A. M. Indeks namjeravali ukrasti unaprijed pripremljen željezni otpad, no odustali su jer ih je netko primijetio. Kriminalisticka istraga se nastavlja, izvijestio je Marko Petkovic, nacelnik OKC-a PU istarske.


Podijeli: Facebook Twiter