Krali stvari po autokampovima i iz vozila

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Početak svake turističke sezone nagovještavaju provale i krađe u autokampovima. Za devet kaznenih djela na području Pule, Banjola i Fažane u periodu od 1. do 5. svibnja osumnjičena su trojica slovačkih državljana u dobi od 22 i 25 godina, te jedan maloljetnik. Operirali su po autokampovima, kućama i dvorištima.

Laptopi, mobiteli, fotoaparati…

Pulska policija je tijekom kriminalističke obrade utvrdila sumnju da su u autokampu Brioni na Puntiželi iz prostora predšatora ukrali prijenosno računalo i tenisice, čime su 46-godišnjeg hrvatskog državljanina oštetili za više stotina kuna. Potom su u Ulici Borik u Puli iz jedne kuće ukrali prijenosno računalo, mobitel i novčanik s novcem, osobnim ispravama i bankovnim karticama, oštetivši 64-godišnju hrvatsku državljanku za zasad neutvrđeni novčani iznos. U Fažani su iz dvorišta u Ulici Perojska cesta iz teretnog vozila pulske registarske oznake ukrali navigacijski uređaj i tablet, a iz automobila Renault pulske registracije USB stick, čime su pravne osobe iz Svetvinčenta i Zagreba oštetili za nekoliko tisuća kuna.

U Banjolama su u autokampu Indije iz automobila Audi njemačkih oznaka ukrali torbu s navigacijskim uređajem i sunčane naočale, a 69-godišnji njemački državljanin oštećen je za nekoliko tisuća kuna. U istom su kampu provalili u kamper te iz tri šatora ukrali prijenosno računalo, tri mobitela i fotoaparat, oštetivši 57-godišnjeg njemačkog državljanina, dvojicu austrijskih državljana i maloljetnog nizozemskog državljanina za više tisuća kuna.

Podvalio tuđu osobnu

Protiv 22-godišnjaka i 25-godišnjaka godina bit će podnesena kaznena prijava zbog krađa, dok će protiv maloljetnog Slovaka, uz prijavu za krađu, biti podnesena i prijava za kazneno djelo zloporabe osobne isprave. Naime, maloljetnik je tijekom krim-obrade policiji predočio tuđu osobnu iskaznicu.

Sva trojica su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja odvedena u pritvorsku jedinicu PU istarske. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter