Krali mopede u Umagu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Maloljetnog hrvatskog državljanina i 18-godišnjaka, umaška policija sumnjiči zbog ukupno šest kaznenih djela krađe i prikrivanja djela. Samo je 18-godišnjak osumnjičen da je počinio pet kaznenih djela krađe, od čega tri zajedno s maloljetnikom, a maloljetnika se sumnjiči i za jedno kazneno djelo prikrivanja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 18-godišnjak je u noćnim satima u utorak priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok se prijava protiv maloljetnika odnosi nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Naime, policija je u Kaštelu zaustavila Citroen pulskih oznaka kojim je upravljao 18-godišnjak u ponedjeljak oko 1.15 sati. Policajci su tom prilikom u automobilu uočili razne predmete pogodne za počinjenje kaznenih djela te masku mopeda, a provedenim istraživanjem utvrđeno je da potječe od mopeda Gilera, kojeg su dan ranije 18-godišnjak i maloljetnik ukrali na parkiralištu u Poreču.

Tijekom nastavka kriminalističkog istraživanja, policija je utvrdila da je 18-godišnjak, osim navedene krađe, počinio još četiri kaznena djela krađe. Sumnjiči ga se da je od 18. svibnja do 6. studenog ove godine na području Umaga, ukrao tri mopeda i motocikl, pri čemu je vlasnicima pričinio ukupnu štetu od nekoliko desetaka tisuća kuna. U dva od navedenih slučajeva sudjelovao je i maloljetnik, kojeg se tereti da je počinio i kazneno djelo prikrivanja. Naime, maloljetnik je znajući da se radi o ukradenom mopedu, putem društvene mreže, oglasio prodaju dijelova mopeda te ih je uspio prodati muškarcu s područja Zagreba. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter