Krak rotora prema Šijani tek za Veliku Gospu

Gradilište rotora (M. ANGELINI)
Gradilište rotora (M. ANGELINI)

- Ma idu radovi, na nekim mjestima već su postavljeni rubnjaci i početkom srpnja će se neki dijelovi početi asfaltirati te 15. srpnja pustiti u promet veći dio lokacije. Gotov neće biti krak prema Kauflandu jer su tu najveće dubine i najsloženiji radovi, očekuje se da će taj krak biti otvoren do 15. kolovoza, rečeno nam je neslužbeno iz gradske uprave na konstataciju da rotor na ulazu u grad u Šijani neće biti zgotovljen niti u trećem roku, 15. srpnja ove godine.

Prvobitno je izgradnja rotora najavljena za 1. lipnja pa je ministar Hajdaš Dončić rok produžio do 1. srpnja te konačno Hrvatske ceste do 15. srpnja. Međutim, očito je da najvažniji krak rotora, onaj koji vodi prema Šijani, neće biti zgotovljen do Velike Gospe!

Tako praktički cijelo ljeto glavni krak, koji je istinski ulaz u Pulu, neće biti zgotovljen. S pravom se postavlja pitanje zbog čega se krenulo u gradnju dva mjeseca prije ljeta kada se za ovako opsežan projekt mogla čekati jesen. Puljani su pokazali da znaju biti strpljivi, prilagodili su se i čekali otvaranje rive 15 mjeseci da bi im se za vrijeme nove turističke sezone servirao prometni kaos koji, koliko god strpljivi bili, ne mogu nadvladati.

Pritom se zatvara i dio Laginjine ulice kod kazališta. Ljeti više od 30 tisuća vozila opterećuje ionako limitiran pulski kapacitet, a zatvoreni su ulaz u grad i 20-ak metara jednog od najopterećenijih čvorišta. Nemoć je najblaža riječ, nema tog prometnog policajca ili pripadnika mladeži koji će promet učiniti protočnijim, nema tog vozača koji neće zaglaviti u gužvi. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter