Krajnji rok za legalizaciju 30. lipnja

Rušenje bespravne gradnje u Medulinu (D. ŠTIFANIĆ)
Rušenje bespravne gradnje u Medulinu (D. ŠTIFANIĆ)

Posljednji dan lipnja krajnji je rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju nelegalno izgrađenih objekata na području Hrvatske. Nakon tog roka legalizacija više neće biti moguća.

Doduše, oni koji zakasne s izradom nekog dokumenta, moći će, pod uvjetom da su predali zahtjev u roku, naknadno predati i dokumentaciju koja nedostaje.

Informacije je moguće dobiti na web stranici nadležnog Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, gdje je objavljen vrlo detaljan vodič za legalizaciju.

Postupak, dakle, počinje podnošenjem zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju (ili rješenja o legalizaciji) nadležnom odjelu: u Istarskoj županiji to je Odjel za prostorno uređenje i gradnju, odnosno istoimeni odjel u Gradu Puli.

Oni koji žele ozakoniti nekretninu trebaju to učiniti čim prije budući da se za ishodovanje i izradu dokumentacije u katastru, te u uredima geodeta i arhitekta čeka najmanje mjesec dana. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

Pitajte sve što vas zanima o legalizaciji

Danas i sutra od 11 do 13 sati za čitatelje našeg lista bit će otvorene dvije telefonske linije (591- 523 i 591- 515) na kojima ćemo primati vaša pitanja o legalizaciji. Pitanja nam također možete poslati na E-mail [email protected] s naznakom "Halo Glas Istre -legalizacija". Odgovore ćemo potražiti u nadležnim odjelima te ih objaviti ovog tjedna.

SVE O  LEGALIZACIJI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.

 


Podijeli: Facebook Twiter