Krajem tjedna počinje izgradnja igrališta na Vidikovcu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je prošli tjedan započela izgradnja multifunkcionalnog igrališta na Pragrandeu i prilazne ceste s omanjim parkiralištem, za četvrtak je na Vidikovcu, Prilazu Monte Cappelletta, najavljeno uvođenje izvođača u posao izgradnje multifunkcionalnog igrališta. Izvođač radova je zajednica ponuditelja Croatia tenis d.o.o. iz Zagreba i Vladimir Gortan d.d. iz Pazina, a ugovorena vrijednost radova iznosi 1,2 milijuna kuna s rokom izvođenja 70 dana, dakle, za ožujak bi djeca s Vidikovca već mogla početi prakticirati sport na svom igralištu. Nadzor nad izvođenjem radova obavljat će Učka konzalting d.o.o. iz Pazina. 

Igralište pod rasvjetom

Nakon što su krajem 70-tih i početkom 80-tih na najvišem pulskom brdu izgrađene višestambene zgrade brojni građani, pogotovo brojne uspješne generacije mladih sportaša i rekreativaca, Vidikovca čekale su dostojno igralište. Bolje ikad nego nikad, dočekala su ga njihova pokoljenja, koja će od proljeća koristiti površinu od dvije tisuće četvornih metara, na kojoj će se smjestiti objedinjeno igralište za mali nogomet/rukomet i košarku ukupne površine 939,5 kvadrata, pješačka staza površine 305 kvadrata, fitnes zona sa spravama za vježbu na otvorenom (street workout) površine 110 kvadrata te boćalište dimenzija 12,5x3 kvadrata, a prostor će se oplemeniti sadnjom biljnog materijala i postavom urbane opreme (klupice i koševi za otpatke) te javnom rasvjetom igrališta.

A, kao što smo naveli, prošlog tjedna započela je izgradnja i drugog multifunkcionalnog igrališta, na Pragrandeu s prilaznom cestom, koje bi trebalo biti otvoreno u veljači/ožujku. Na površini od oko 1.500 kvadrata gradi se multifunkcionalno igralište, koje će sastojati od polja za igru malog nogometa/rukometa te košarke, sa svim potrebnim rekvizitima za igru (koševi, golovi, ograda) i javnom rasvjetom te pristupna prometnica u dužini od oko 115 metara s javnom rasvjetom, oborinskom odvodnjom i parkiralištem s deset parkirnih mjesta. 

Od proljeća u funkciji

Također će se posaditi biljni materijal te će se prostor opremiti urbanom opremom (klupice i koševi za otpatke). Izvođač radova je Cesta d.o.o. Pula, kao najpovoljniji ponuditelj na provedenom javnom natječaju, a nadzor izvodi Pontifex d.o.o. Pula. Vrijednost investicije iznosi gotovo 1,8 milijuna kuna. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter