Krajem tjedna dogovor o sječi stabala u Šijani

Opasna dionica, kaže znak (M. ANGELINI)
Opasna dionica, kaže znak (M. ANGELINI)

Postavljanje prometnog znaka opasnosti od urušavanja stabala na Šijanskoj cesti u Puli zbunilo je mnoge vozače koji su se pitali što im je činiti na toj dionici.

Marčelo Mohorović, instruktor u auto-školi, na upit što je činiti vozačima kada ugledaju ovakav znak, kaže da samim tim što je riječ o znaku opasnosti, vozač treba povećati pozornost i prilagoditi brzinu kretanja. Ističe da je ovaj znak napravljen po propisu, iako nije u pravilniku.

Voditelj službe inspekcije cesta pri Ministarstvu pomorstva  prometa i infrastrukture Antun Vonić pojasnio je pak da je postavljanjem ovih znakova započela priprema za sječu sasušenih stabala koja svakog trena prijete padom na prometnicu i automobile. Baš kao što se to ljetos dogodilo danskim turistima.

- U petak će se održati operativni sastanak između Šumske uprave Buzet, Šumarije Pula, Hrvatskih cesta i Herculanee, a cilj je čim žurniji dogovor oko sječe stabala i početak izgradnje četverotračne prometnice od Mercatora do St. Peličeti, kazao nam je Vonić.

Napomenuo je da postoji opcija naizmjeničnog propuštanja vozila za vrijeme sječe stabala, iako nije isključio mogućnost privremenog zatvaranja prometnice u oba smjera. (K. TADIJIĆ)

OPŠIRNIJE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter