Krajem svibnja iduće godine EXIT u Umagu

Dušan Kovačević, Ronald Korotaj, Milovan Popović na press konferenciji u Novom Sadu
Dušan Kovačević, Ronald Korotaj, Milovan Popović na press konferenciji u Novom Sadu

EXIT tim, organizator višestruko nagrađivanih EXIT i Sea Dance festivala, s gradom Umagom i kompanijom Istraturist je ostvario suradnju na području razvoja kreativnih industrija i festivalskog turizma, najavljeno je na konferenciji za novinare koja je preksinoć održana na EXIT festivalu u Novom Sadu.

EXIT festival je dobitnik višestrukih nagrada za najbolji europski festival poput "festivalskog Oscara" European i UK Festival Awards, kao i najprestižnijeg europskog turističkog priznanja The Best European Destinations, a svjetski ga mediji svrstavaju na sam vrh. Ove godine su ga eminentni mediji poput CNN, The New York Times, The Guardian, Vogue, Daily Mail, Ministry of Sound i mnogi drugih, proglasili jednim od najboljih svjetskih festivala.

-Već desetljećima postoje veze između Vojvodine i Istre, odlična suradnja u ekonomskom i kulturološkom smislu, stoga vjerujemo da će ovaj projekt predstavljati krunu te suradnje. Povezivanje regija je dio naše društvene misije i temelj na kojem je EXIT i osnovan. Ovime je Umag uvršten među gradove EXIT-ove regionalne festivalske mreže, što će dodatno ojačati naš cilj, a to je pozicioniranje regija jugoistočne Europe kao jedne od najatraktivnijih destinacija za omladinski i festivalski turizam na svijetu, rekao je osnivač i direktor EXITA, Dušan Kovačević.

Istaknuo je i da je upravo EXIT prvi događaj koji je na jednom mjestu okupio mlade ljude iz cijele regije, koji su neopterećeni prošlošću i orijentirani isključivo ka budućnosti.

Direktor Istraturista, Ronald Korotaj je istaknuo da je veza između Istre i Vojvodine vrlo jaka, te da traje već jako dugo.

- Imamo zajedničku kulturu, razmišljanje i otvorenost. EXIT tim ojačat će ovu vezu glazbom, ljudima, atmosferom i svim onim što nosi jedan takav festival, veli Korotaj.

Milovan Popović, direktor Turističke zajednice grada Umaga na konferenciji je napomenuo kako TZ grada Umaga već dugi niz godina potiče dolazak turista i izvan sezone. Nadodao je i da je festival planiran za kraj svibnja, te da ne sumnja da će to biti još jedan uspješan projekt u realizaciji EXITA.

Tako je najavljeno da će EXIT Tim u Umagu organizirati festival povodom otvaranja ljetne sezone u 2017. godini, dok će svi detalji biti poznati za nekoliko mjeseci. EXIT je novu fazu kontinuirane misije regionalnog povezivanja započeo godine 2014., kada je organizirao prvi Sea Dance festival u Budvi, a od 2015. godine i Revolution Festival u Temišvaru. Ti su festivali još na samom početku postigli iznimne uspjehe, tako da je Sea Dance već nakon prve godine održavanja proglašen najboljim europskim festivalom u kategoriji do 40.000 ljudi dnevno. (Tea GRGIĆ)

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter