Krajem ožujka započinje studij turizma u Poreču

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Krajem ožujka u Poreču započinje nastava za novi studij turističkog i hotelskog menadžmentu. Nositelj studija je Visoka poslovna škola Libertas iz Zagreba, a studij je nastao u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Poreč uz podršku Grada Poreča i istarskih gospodarstvenika.

Jučer je održana konferencija za medije povodom potpisivanja sporazuma o suradnji Pučkog otvorenog učilišta i Libertasa na pokretanju novog studija. Sporazum su potpisali dekan Libertasa Davor Žmegač i ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Elio Štifanić uz potporu gradonačelnika Edija Štifanića. Ravnatelj Visoke poslovne škole u Poreču je bivši ministar turizma Ivan Herak koji je prigodom potpisivanja sporazuma priložio podatke o neadekvatnoj politici ulaganja hrvatskog turizma u radnu snagu odnosno u kvalificirani turistički kadar.

Dekan Libertasa Davor Žmegač je objasnio da je sustav visoke škole oblikovan po potrebi gospodarstva i činjenica da se visoka škola otvara u Poreču, odnosno u Istri dovoljno govori o namjeri turističkih gospodarstvenika da se napokon krene u poboljšanje stručne spreme prosječnog hrvatskog turističkog djelatnika.

Nastava za izvanredne studente uz rad započinje 29. ožujka, a na jesen krenut će i redovni studiji. 

- Preddiplomski studij turističkog i hotelskog menadžmenta otvara vrata svim zainteresiranim potencijalnim studentima. Pridružujem se osobnim pozivom svima svjestan značaja nove školske ustanove za naš grad, rekao je gradonačelnik Štifanić.

Studij je izvanredni, što omogućava studiranje uz rad. Završetkom studija stječe se diploma prvostupnika hotelskog i turističkog menadžmenta što je, za one koje žele daljnje obrazovanje, preduvjet nastavaka školovanja na diplomskoj razini. Novi studij provodit će se na Pučkom otvorenom učilištu Poreč, a osmišljen je u suradnji i uz podršku Grada Poreča i istarskih gospodarstvenika. (E. VELAN)

 


Podijeli: Facebook Twiter