Krajem mjeseca premijera "(Ne)prilagođenih"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U istom mjesecu kada je službeno započela, premijerom predstave "Američka patrola u Mornaričkom parku", sezona Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula nastavlja se još jednom premijerom, koja je na rasporedu već 28. listopada. Riječ je o monodrami "(Ne)Prilagođen", a to je autorski projekt glumca i redatelja Luke Mihovilovića nastao u suradnji s glumicom i redateljicom Geom Gojak.

Kako se ističe u najavi, riječ je o predstavi edukativnog karaktera koja, prikazujući život jednoga čovjeka od njegove najranije dobi pa do sazrijevanja, prati priču o različitosti. Svjedočeći njegovu odrastanju i građenju identiteta u odnosu na društvene i moralne vrijednosti, predstava postavlja pitanje: Ima li u svijetu etiketa i predrasuda prilike za pojedinca sa svim njegovim različitostima?" Kao glavni motiv i pokretač neprilagođenosti istaknuta je seksualna orijentacija koja dovodi u pitanje socijalnu determiniranost lika, čiji životni put pratimo kroz predstavu. Ova predstava nastala je iz potrebe i vjerovanja da ignoriranjem tema koje su osjetljivije, koje nam predstavljaju tabu, širimo prostor neznanja, straha, predrasuda, odbijanja i diskriminacije", poručuje autorski tim.

Za Luku Mihovilovića ovo je vrlo uspješna godina, nakon nagrada i priznanja za predstavu "Razredni neprijatelj", glume u svim premijernim naslovima pulskog kazališta, sada je na redu ova monodrama. Glumica i redateljica Gea Gojak neko vrijeme je izbivala s pulskih kazališnih dasaka radeći na drugim projektima, a jedna od posljednjih njezinih pulskih uloga je ona u predstavi "Pinocchio" Teatra Naranča.

Premijera predstave "(Ne)Prilagođen" je na programu 28. listopada na Maloj sceni Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter