Krajem mjeseca počinje izgradnja prvog pulskog bazena

Podizanje plave zastave u Rovinju (N. ORLOVIĆ RADIĆ)
Podizanje plave zastave u Rovinju (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

U prostorijama Komunalne palače danas je potpisan ugovor, između gradskog trgovačkog društva Pula Sport d.o.o. i slovenske tvrtke Kolektor Koling d.o.o. iz Idrije, o izgradnji javnog Gradskog bazena u Puli. Tim je povodom zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci izrazila veliko zadovoljstvo što dugo očekivani sportski projekt, koji predstavlja jednu od najvažnijih i najvećih investicija, postaje stvarnost.

Rok za izgradnju 10 mjeseci

- Mnogo je posla i pripreme prethodilo samom potpisivanju i želim se zahvaliti svima koji su svojim prijedlozima sudjelovali u pripremi ovog značajnog projekta kako bismo zajednički došli do kvalitetnog rješenja. Pula konačno dobiva novi sportski kompleks s tri natkrivena bazena, koji će biti namijenjen svim građanima i u kojem će se moći održavati velika sportska natjecanja, a bit će opremljen i dodatnim sadržajima, poput saune, teretane, i drugog, kazala je Puh Belci.

Ovo je povijesni dan za Pulu, toliko smo čekali i željeli bazen, uskoro ćemo ga i imati, istaknula je dogradonačelnica, nastavivši da je bazen namijenjen svim uzrastima Puljana i da vjeruje da će, pored novouređenog Trga kralja Tomislava, cijelo područje pored Doma sportova Mate Parlov na Verudi dobiti još jedan novi sadržaj.

- Veliko nam je zadovoljstvo što potpisujemo ugovor s izvođačem radova i na taj način počinjemo odbrojavati dane do realizacije bazenskog kompleksa u Puli. Bazen bi trebao biti gotov u roku od 300 kalendarskih dana od početka izgradnje, odnosno u roku od 10 mjeseci, i ako ne bude nepredviđenih poteškoća vjerujem da bi otvaranje moglo biti krajem svibnja-početkom lipnja. Siguran sam će ovaj sportski kompleks donijeti Puli dodatnu vrijednost u kontekstu sporta, ali i kvalitete života. Ovo uistinu nije samo ulaganje u sportsku infrastrukturu već u podizanje kvalitete života Puljana. Uz već postojeći sportski kompleks kojeg čine Dom sportova Mate Parlov, stadion SRC Uljanik-Veruda s atletskom stazom, te Boćarskog doma, s bazenom će se formirati pravi sportski kompleks koji će na usluzi biti sportašima i svim građanima, naglasio je direktor Pula Sporta d.o.o. Ivan Glušac.

Slovenska tvrtka Kolektor Koling d.o.o. na javnom je natječaju odabrana kao najpovoljnija, a ugovor o izvođenju radova u ime tvrtke potpisao je direktor Tine Vadnal.

- Veseli me što smo na javnom natječaju dobili ovaj vrlo značajan posao. Riječ je o zahtjevnom poslu te vjerujemo da ćemo sve izvršiti u roku i kvalitetno, na zadovoljstvo svih budućih korisnika. S radovima planiramo započeti do kraja ovog mjeseca, kazao je Vadnal.

Glušac je podsjetio da je u prosincu 2016. godine ishodovana građevinska dozvola za izgradnju pulskog bazena, nakon čega su raspisane četiri javne nabave i to za financiranje bazena, za izvođenje radova, za stručni nadzor i za vođenje projekta. Sve su javne nabave okončane u roku šest mjeseci, odabrani su svi izvođači, odnosno ponuditelji. Procijenjena vrijednost nabave radova, rekao je direktor Pula sporta, bila je 55 milijuna kuna, a tvrtka Kolektor Koling d.o.o. s ponudom od 53,5 milijuna kuna, odabrana je kao najpovoljnija, dok je za nadzor projekta izabrana je dubrovačka tvrtka Trames Consultants d.o.o. a za vođenje projekta zajednica ponuditelja na čijem je čelu zagrebački Ekonerg d.o.o. Još u travnju potpisan je ugovor o kreditiranju projekta sa Zagrebačkom bankom, a Glušac ističe po izrazito povoljnim uvjetima i kamatnom stopom od svega 2,18 posto, na rok od 20 godina.

Bazenski kompleks s tri bazena

U sklopu projekta izgradit će se ukupno tri bazena: vaterpolskih dimenzija 34x25 metara, multifunkcionalni bazen 25x10 metara i jedan bazen za bebe dimenzija 7x6 metara. Pored toga, projektom je predviđeno i uređenje okoliša, postavljanje opreme za sportska natjecanja, izgradnja trafostanice i plinskog priključka, caffe bar, sauna, multifunkcionalna i fitnes dvorana, sanitarni čvorovi, klupski prostori, svlačionice i ostalo.

- Ne radi se o izgradnji jednog bazena već nego bazenskom kompleksu, koji gradimo za sportaše, djecu našeg grada, ali i sve ostale uzraste naših građana te cijele regije. Ističem da se posebna pažnja posvetila djeci, starijim i nepokretnim osobama te osobama s invaliditetom za čije je potrebe cijeli objekt posebno prilagođen, zaključio je direktor Pula sporta. (Goran ROJNIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter