Krajem mjeseca nastavak uređenja rive

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Nakon što je proveden javni natječaj u srpnju vezano za odabir izvođača radova za izgradnju dodatnih 55 metara nove operativne obale na rivi, koja bi se izgradila u nastavku ove postojeće od Veslačkog kluba prema platou, ovih je dana odabran najpovoljniji ponuđač. Kako saznajemo od ravnatelja pulske Lučke uprave Donalda de Gravisija, odabrana je tvrtka TGT iz Pule.
- Gradit će se 55,5 metara obale, a zapravo je riječ o nastavku radova na dijelu preko puta Veslačkog kluba. Investicija je to vrijedna gotovo 5 milijuna kuna koje su osigurali Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te Lučka uprava Pula, a s 200 tisuća kuna sudjeluje i Grad Pula jer se u tom dijelu nalazi i infrastruktura u vlasništvu Grada Pule, odnosno tri ispusta oborinske odvodnje. Radovi na novoj dionici obalnog zida započet će krajem kolovoza ili početkom rujna, a trebali bi biti gotovi do 31. prosinca, istaknuo je de Gravisi. 
Iznoseći daljnje planove, kaže da će po završetku ovog dijela, krenuti i nastavak planiran za iduću godinu. Tada bi se, naime, radio nastavak obale prema Velom Vrhu, odnosno Mandraču, a obuhvatio bi se i tamošnji plato. Ukupno bi se stoga napravilo 176 metara obalnog zida, a u planu je i završetak opločenja pored Riječkog gata što je ostalo nedovršeno. I to je u planu za iduću godinu, a ovisi o priljevu sredstava.
Po riječima ravnatelja pulske Lučke uprave Donalda de Gravisija izgradnja nove operativne obale bio je pun pogodak ne bi li se privukao što veći broj megajahti u Pulu. Pula će tako dobiti ukupno 176 metra potpuno nove operativne obale i tako postati konkurentna luka na sjevernom Jadranu kada su u pitanju veliki brodovi i megajahte. (S. Z. T.)
 

Podijeli: Facebook Twiter