Krajem mjeseca Kaštijun kreće u probni rad?

Simulacija budućeg Centra
Simulacija budućeg Centra

Hoće li ponovno biti probijeni rokovi ili će tijekom ovog mjeseca u probni rad napokon krenuti novi Županijski centar za gospodarenje otpadom Kaštijun, pitali smo direktoricu istoimene tvrtke Vesnu Dukić? Naime, ona je u srpnju kazala kako se početak probnog rada može očekivati krajem rujna. Na pitanje hoće li se to i dogoditi, Dukić je odgovorila:

- Kao što sam već u više navrata pojasnila, probni rad je proces koji je određen Ugovorom s izvođačem i građevinskim dozvolama. Ugovorom je definirano da se probni rad odvija u tri etape. Najprije se ispituju karakteristike pojedinih strojeva u postrojenjima. U drugoj etapi se ispituje rad postrojenja bez otpada takozvane hladne probe, a nakon toga se ispituju postrojenja u punoj funkciji odnosno tople probe – obrada otpada i otpadnih voda. Prema Ugovoru, probni rad je obavezan u trajanju od tri mjeseca, tijekom kojih se dokazuju tehničke i tehnološke karakteristike postrojenja, kazala je Dukić. Po njenim riječima, nakon završetka probnog rada, predstoje tehnički pregledi i uporabne dozvole za pojedine faze gradnje.

-Prema trenutnoj situaciji, ispitivanje karakteristika pojedinih strojeva, odnosno prva etapa bi trebala započeti krajem rujna, a "tople probe" očekujemo krajem studenog ove godine.

Rok završetka probnog rada očekuje se krajem veljače 2016. godine, ali direktno ovisi o dokazanim karakteristikama postrojenja, zaključila je Dukić. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter