Krajcar: Svaka ljubavna pjesma je duhovna

Bruno Krajcar u Zavičajnoj knjižari "Petit" (M. RADIĆ)
Bruno Krajcar u Zavičajnoj knjižari "Petit" (M. RADIĆ)

Sat vremena duhovne i ljubavne šansone priredio je Bruno Krajcar sinoć u Zavičajnoj knjižari Petit. Prvi dio koncerta koji je izveo za klavirom bio je uglavnom posvećen pjesmama duhovne tematike. Počeo je od Aronovog blagoslova iz Starog zavjeta na samom početku koncerta uz još neka nadahnuća tekstovima iz Biblije.

U drugom dijelu sjetio se nekih pjesama koje je napisao za Olivera Dragojevića i Tedija Spalata, a nije zaboravio ni svog prijatelja Daniela Načinovića izvevši njegovu pjesmu o Kastvu ili pak pokojnog Sergia Endriga "Trieste".

Krajcaru je to bila prilika da odsvira i otpjeva skladbe koje inače ne izvodi baš često te neke nove poput "Testamenta" ili pak "Igračke vjetrova" koju je na stihove Tina Ujevića uglazbio prije tjedan dana.

U ugodnom i intimnom prostoru Petita, razmišljajući o tome gdje je granica između duhovnih i ljubavnih pjesama koje je trebao uvrstiti u sinoćnji repertoar, Krajcar je zaključio da je svaka ljubavna pjesma duhovna.

Sjetio se kroz pjesme i nekih najbližih iz svoje obitelji, nekih koji su tu i nekih koji su postali anđeli, jer kako kaže "uvijek s nama ostaju oni koji su se jednom rodili". (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter