Krajcar i sestre Husar oduševili publiku

(D. Memedović)
(D. Memedović)

Prepuna katedrala, gdje se tražila stolica, pa i mjesto za stajanje više ugostila je u petak navečer u sugestivnom blagdanskom ozračju koncert „Advent u katedrali“. Bio je to peti koncert iz ciklusa "Advent u katedrali".

Adventski koncerti najprije su se održavali u Svetim Srcima, gdje su 2012. nastupili Bruno Krajcar i Tedi Spalato, a godinu kasnije gost je bio Davor Radolfi. Od 2013. godine koncert se održava u katedrali. Pretprošle je godine nastupio Marko Tolja, a lani Jacques Houdek i gosti.

Večer je započeo poznati pulski kantautor Bruno Krajcar, višestruki dobitnik Porina kao domaćin, otpjevavši nekoliko pjesama i oraspoloživši brojnu publiku. Krajcar se ponovno pokazao vrlo dobrim domaćinom, koji je pripremio publiku za nastup sestara Husar, odnosno

Marije Husar Rimac i Ivane Husar Mlinac, nekadašnje Divasice, slavne glazbenice koje u svom bogatom opusu između ostalog njeguju i prigodne blagdanske napjeve, kakvi su prevladavali na repertoaru.

Započele su s čuvenim „Carusom“ pokazavši vrlo dobre glasovne sposobnosti i odnjegovane vokale, a uslijedilo je „Reci da me voliš“ Ive Robića. Prije toga pohvalile su Pulu i Puljane, te divnu publiku. Uslijedio je miks ljubavnih i duhovnih pjesama, svjetski poznatih, autorskih te vlastitih obrada. Dojmljiva je bila interpretacija „Kuće za ptice“ Arsena Dedića, a nakon toga izveden je „Krist na žalu“, gdje se izvođačima pridružio i dječak Andreas iz publike, izvrsno otpjevavši ovu pjesmu uz ovacije publike. Za pratnju na gitari kod većine pjesama bio je zaslužan Nebojša Buhin.

Poseban je gost bio i dugogodišnji Krajcarov prijatelj Erik Balija, a njemu je Marija Husar Rimac bila mentorica na Supertalentu. On je pak, između ostalog, izveo skladbu „Roža“, prisjećajući se i svoje pokojne none. Završetak koncerta bio je u znaku niza duhovnih pjesama, a na kraju su se izvođačima, koji su prenosili blagdanske poruke publici, pridružila i brojna djeca koja su u prvim redovima pratila koncert i znala sve riječi pjesama.

Koncert je bio poklon Grada Pule i Turističke zajednice svojim građanima, koji su bili počašćeni biskom i medenicom, a po završetku na trgu sv. Tome čekalo ih je kuhano vino, kroštule i fritule. Manifestaciju je podržao i pulski Tehnomont. Inicijator koncerta je kolega novinar Daniel Sponza. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter