Krajcar i Indivia promovirali "Rožice" u Cabahiji

Franko Krajcar i Indivia u intimnoj, više akustičnoj varijanti
Franko Krajcar i Indivia u intimnoj, više akustičnoj varijanti

U intimnoj, više akustičnoj varijanti, uz dobro ozvučenje i dobar prijem poštovatelja njihovog specifičnog glazbenog spoja istarske tradicionalne glazbe i suvremenih aranžmana, sinoć su Franko Krajcar i njegov bend Indivia promovirali u punom pulskom kafiću Cabahia veći dio svog novog, trećeg studijskog albuma "Rožice".

Iako ovaj put bez klavijatura, raspoloženi pjevač i multiinstrumentalist Franko Krajcar (roženice, flauta, saksofon, violina, harmonika...), suvereni gitarist Mauro Giorgi (istodobno je vješto programirao loopove), snažna vokalna, a povremeno i instrumentalna podrška Irene Giorgi i Tatjane Giorgi te uigrana ritam sekcija basiste Mladena Parezanovića i bubnjara Zorana Milana kreirali su sugestivnu zvučnu sliku.

S novog albuma "Rožice" posebno se izdvojila izvedba istoimene pjesme, koja je potencijalni hit, ali i reprezentativan primjer stvaralačkog rukopisa Franka Krajcara, kao i "OJ-NA (Cviće mi polje pokrilo)". Dominantno aranžirane Maurovim gitarama, mirnije skladbe "Terra Istria" i instrumentalna "Smrikva" naišle su na posebno dobar prijem publike, kao i tradicionalne "Spod mi Raklja sela" i rokerski aranžirana "Ča je more".

U drugom setu odsvirali su i pojedine pjesme s prva dva albuma - "Rastanak", "Tanac" i "Pensieri" s istoimenog debi albuma, a s albuma "Indivia" skladbu "Rumena si" te obradu pjesme Jana Akkermana i grupe Focus "House Of The King". (Z. ANGELESKI, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter