Krajcar, Dragojevic i Spalato kod Sv. Agnije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Festival ''Na dragom kamenu'' novi je zajednicki naziv niza ovosezonskih dogadanja koji u Raklju pocinju u ponedjeljak tradicionalnim koncertom "Dva klavira", najavili su na konferenciji za novinare održanoj u cetvrtak u Puli umjetnicki direktor festivala Bruno Krajcar, estradni umjetnik Serdo Valic i predstavnik organizatora Klaudio Knapic iz rakljanskog KUD-a "Mate Balota".

Koncertu kod Sv. Agnije prethodit ce sveta misa u 19 sati, a za tu ce prigodu do ove crkvice posjetitelje prevoziti autobusi, koji krecu u 18.30 sati iz Raklja. Nakon mise, na akusticnim gitarama nastupit ce Tin i Miran Ribaric iz pulske grupe Fault. Vrhunac veceri pocinje u 21 sat koncertom "Dva klavira", na kojem nastupaju Bruno Krajcar, Oliver Dragojevic i Tedi Spalato.

Gastronomska manifestacija "U rakljansken loncu" održat ce se 13. srpnja na Bolovanu. Kao i dosad, poznati estradnjaci i novinari nadmetat ce se kuhajuci tradicionalne maneštre i kupus na starinskim ložištima, a vecer ce završiti nastupom Serda Valica. Na istom mjestu 4. kolovoza slijedi folklorna manifestacija "Rakalj u srcu", a sljedeci dan i Memorijalni bocarski turnir "Zoran Tade" na bocalištu podno Doma na Bolovanu.

U sklopu glazbene kolonije 10. kolovoza na koncertu klasicne glazbe kod Sv. Agnije nastupit ce Simona Gjorceva na klaviru, Oriol Aymat Fusté na violoncelu, Antonio Jankovic na trombonu i Emilio Percan na violini. Za one s drugacijim glazbenim ukusom ovogodišnja novost je program "Rock in Rakalj", uz rock koncert koji ce se održati drugog vikenda u kolovozu, a na Bolovanu nastupaju Urban, Fault i gosti iznenadenja. Kod Sv. Agnije ce pak 18. kolovoza obitelj Surian nastupiti u mjuziklu "Jalta, Jalta".

Nece izostati ni pucke fešte na podrucju opcine, poput Petrove u Marcani, Mandalenjine u Mutvoranu te Rokove u Krnici, a ljetni program u Raklju završava svetkovinom Male Gospe, tradicionalnom feštom Svetica, 8. rujna. Organizatori festivala "Na dragom kamenu" su KUD "Mate Balota" i Turisticka zajednica opcine Marcana te Motortech Consulting. Sve dodatne informacije o ovom festivalu i turistickoj ponudi Raklja mogu se pronaci i na novoj web-stranici www.rakalj.com. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter