Kraj uz note energičnog Elementala

Slavenka Drakulić i Irides Zović
Slavenka Drakulić i Irides Zović

Velikim tulumom koji je sinoć građanima i posjetiteljima Rapca osigurao zagrebački Elemental, oprostili smo se od prvog izdanja rabačkog festivala života. Prepun Sundance Beach Club pokazao se dobrim odabirom za veliki besplatni koncert domaće grupe koja uistinu zna napraviti odličnu atmosferu na otvorenome uz svoje – sada već klasične – interpretacije hitova kao što su "Malena", "Iz dana u dan", "Priroda i društvo", "Male stvari u rap-funk-soul-rock maniri".

Publika je dobro prihvatila i pjesme s novog albuma, a sam je koncert potrajao čak i dulje nego što je očekivano.

"Zbilja nismo mogli pretpostaviti što će nas dočekati u Rapcu i zato su klub Sundance i publika bili totalno iznenađenje i oduševljenje! Zajedno smo pjevali, razbacali se na Goli i bosi, grlili uz Prokletu ljubav... Definitivno koncert za pamćenje!", zadovoljno je komentirala frontmenica Elementala, Mirela Priselac Remi.

Tjednima su Rapcem i Labinom vladali dobra atmosfera, fantastična glazba i performansi za sve generacije i ukuse, a velik odaziv i povratne reakcije domaćih i stranih posjetitelja potvrdili su uspjeh festivala koji je Rabac pretvorio u veliku pozornicu na otvorenom. Tijekom lipnja, srpnja i kolovoza družili smo se s cirkusantima i uživali u njihovim vratolomijama i ludorijama, istraživali mitove i povijest Labinštine, plesali s prinčevima, princezama i likovima iz crtića, opuštali se uz zabavne filmske hitove pod vedrim nebom i šetali ulicama uz glazbenu pratnju. Od ljeta ispunjena događanjima pozdravili smo se na najbolji mogući način – energičnom svirkom jednog od najpopularnijih domaćih urbanih bendova.

- Odaziv i reakcije turista kao i lokalnog stanovništva na svim su programima bili čak i iznad očekivanja i to nas jako veseli jer pokazuje da je festival života odličan zabavni koncept za sve generacije. Besplatni program podijeljen u četiri cjeline te mnogobrojni talentirani glazbenici i performeri dodatno su obogatili Rabac kao vrhunsku ljetnu destinaciju i okupljenim posjetiteljima pružili nezaboravno iskustvo i ljeto za pamćenje, istaknula je Vlatka Ilečić Arklinić, voditeljica odjela destinacijskog managementa u Valamar Rivijeri.

Ovim je koncertom službeno ispraćen uspješan prvi festival života u Rapcu. (GI)



Podijeli: Facebook Twiter