Kraj Poreca naden uginuli dupin

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na plaži autokampa Ulika naden je ovih dana uginuli dupin izranjavanog tijela, prenosi porecki portal Parentium.com, nagadajuci da se možda radi o primjerku koji je nedavno snimljen kako pliva obližnjom uvalom Sveti Martin.

Životinja zamijecena 20. listopada u Sv. Martinu kretala se neuobicajeno sporo i tromo, no kako je od camca lucke kapetanije ipak bježala, a veterinar iz plovila nije uocio nikakve znakove ozljedivanja, pretpostavljalo se da je umorna ili da je nakratko zalutala u plicake, što za dupine nije neobicno.

Kako ga iduceg dana više nije bilo u uvali, smatralo se da je sretno otplivao svojim putem. Dežurni veterinar Branko Juric sada je ponovno izašao na teren, ovog puta s tegobnijim zadatkom.

"Obavijestio nas je direktor kampa. Životinju smo spremili u hladnjak te ce je u subotu preuzeti strucnjaci s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu radi obdukcije i utvrdivanja uzroka ugibanja. Oni i inace prate kretanje dupina, koji su, naravno, zašticene životinje.

Je li rijec upravo o onome koji je nekidan plivao uvalom Sveti Martin, teško je procijeniti jer je jedno jato ovih dana videno i kod Vrsara, a dupini vrlo brzo prijedu takve udaljenosti", zakljucio je Juric.


Podijeli: Facebook Twiter