Kraj ljeta u vrhunskom stilu

Miss Istarske županije Elena Jung u haljini Salona Marie
Miss Istarske županije Elena Jung u haljini Salona Marie

Uzbudljivo ljetno modno događanje, ponajviše za ljubitelje mode i lijepih žena, 9.Riječke stepenice, najglamuroznije ljetno modno događanje u Hrvatskoj, modna revija večernjih haljina, odijela i modnih dodataka održala se i ove godine, baš kao i što brojka u nazivu kazuje, po deveti put na kamenim stepenicama pored Grand hotela Bonavia u centru Rijeke. Tradicionalno, ove revije najavljuju kraj ljeta i dolazak jeseni koja je u najvećem kvarnerskom gradu jednako lijepa i zanosna kao i najtoplije doba godine. Već devet godina na ovim stepenicama svoje kolekcije prikazuju hrvatski dizajneri, domaći modni brendovi, ali i mlade nade našeg dizajna.

Tako su svoje modne novitete predstavile modne kuće i dizajneri iz cijele Hrvatske, dok su iz Istre sudjelovali Showroom Antonela, Angels Wedding & Festamo i Biba vjenčanice, a kolekcije je uz ostale manekenke nosila i Elena Jung - Miss Istre.

Osim njih svoje su kreacije predstavili i Vesna Sposa, Hero4Heroes, Katarina Mamić design, boutique Rival, Eni Surijan, Ivana Jurić design, salon Marie, Martina Kuzlić, Ghetaldus Rijeka, Gallotti, Lurex i učenici srednje Trgovačke i tekstilne škole u Rijeci.

Sama revija je i svojevrsna turistička atrakcija grada Rijeke stoga i ne čudi veliki broj posjetitelja koji je s užitkom pratio čak 15 spektakularnih modnih revija u toploj riječkoj ljetnoj noći. Ovaj modni događaj privukao je i poznate glumce Radu Šerbedžiju i Edvina Liverića.

Manifestacija Riječke stepenice godinama spaja modu i umjetnost pa je nakon modnih revija upriličen modno-umjetnički performance "Crveno stablo" umjetnice Sandy Uran. (L. BAGAR)

 


Podijeli: Facebook Twiter