Kraj Brijuna pronadeno 160 kilograma marihuane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom nedjelje i ponedjeljka u akvatoriju izmedu Velog Brijuna i Kolona policija je pronašla oko 160 kilograma marihuane pakirane u pakete od jednog kilograma. Prema neslužbenim, ali vrlo pouzdanim informacijama, drogu su pronašli pripadnici Hrvatske vojske stacionirani u vojarni Peneda na Brijunima. Marihuana pakirana u pakete od kile plutala je morem. Glasnogovornica PU istarske Nataša Rogic u ponedjeljak navecer nam je potvrdila informaciju da je u spomenutom morskom pojasu pronadena sumnjiva materija.
- Jucer oko 9 sati ujutro djelatnici HV-a su nam dojavili da je u moru oko NP-a Brijuni pronadeno više paketa sumnjive materije za koju se pouzdano sumnja da se radi o marihuani. Za sada ne mogu potvrditi o kojoj se kolicini radi, a sve ce detaljnije informacije biti iznijete na redovitoj konferenciji za novinare u utorak, rekla je Rogic.
Prema našim izvorima, 160 paketa marihuane pronašla je vojska, zajedno sa djelatnicima pomorske i interventne policije i uz potporu djelatnika Lucke kapetanije iz Pule. Pretpostavlja se da je droga bacena ili je pala s broda u tranzitu na otprilike 15 nautickih milja jugozapadno od Brijuna. Jako jugo je pakete dovuklo do naše obale, no ono što je istražiteljima zasad jasno, a to su nam potvrdili i naši izvori, jest cinjenica da su spomenuti paketi marihuane u moru bili cetiri do pet dana. Izvori takoder tvrde da bi droge u moru moglo biti još i više.


Podijeli: Facebook Twiter