Kraj bikerskog tjedna uz kišne Majke i sexy show

Koncert Majki za kraj 18. Croatia Bike Weeka
Koncert Majki za kraj 18. Croatia Bike Weeka

Završnica 18. izdanja Croatia Bike Weeka u subotu je ponudila raznolik i bogat cjelodnevni program te na Monumente privukla brojne Puljane, koji su uživali u oldtimerima, custom motorima, igrama i raznim showovima. Kraj moto manifestacije označili su Goran Bare & Majke, koji su dvosatnim koncertom na kiši ispred bine zadržali brojne fanove.

Nakon velikog defilea Pulskim ulicama, na kojem sudjelovalo preko tisuću motorista iz cijele Hrvatske, ali i drugih svjetskih zemalja, motoristi su se vratili na Monumente gdje ih je dočekao zabavni moto program. Osim izložbe oldtimera i zabavnih igara za najmlađe, održao se atraktivni stunt show pod nazivom "Na krilima Red Bulla" na kojem je profesionalni stunt vozač Nino Šarin, poznatiji kao Paky, oduševljenim posjetiteljima pokazao svoje akrobacije.

Vožnja na zadnjem kotaču za njega je mačji kašalj, jer on to može izvesti bez ruku ili pak stojeći na nogama. Brojne njegove izvedbe dovode u pitanje zakon o gravitaciji, ali zato i jest osvajač brojnih nagrada u freestsyle konkurenciji.

Popodnevna fešta kulminirala je održavanjem custom showa, na kojem su predstavljeni unikati svih dimenzija i oblika, dotjerani do najmanje sitnice. Iako nisu praktični za vožnju, plijenili su poglede brojnih motorista, ali i laika koji su se okupili oko njih. U sklopu izložbe održan je odabir najljepše prerađenih motocikala, i to u četiri kategorije – chopper, custom, radical i street fighter. Vlasnicima najljepših motora zgodne su hostese dodijelile plakete i priznanice, a motoristi su se imali priliku predstaviti publici.

Posebnu pozornost svih prolaznika tokom cijelog je moto susreta mamio motor Robbiea Kerra iz Kanade, koji je osvojio prvo mjesto u kategoriji radical. Izrada ovog nesvakidašnjeg uratka plave boje i širokih guma trajala je čak tri godine, rekao je Kerr.

Njegov motor, koji je osvojio prva mjesta na sličnim natjecanjima u svim navedenim zemljama, vrijedi više od 250 tisuća dolara. Kerr navodi da bi ga drugim vozačima bilo teško voziti, ali da se on navikao. Kaže da ga ne vozi svakodnevno, nego na ovakvim susretima ili u posebnim prilikama.

U defileu, ali i na izložbi motora, iskakao je i oldtimer Korada Rajkovića, koji je u prikolici vozio Generala u odori, svima dobro poznatog prodavača na Sajmu starina u Puli.

Da bi pokazali jačinu svojih motora, natjecatelji u street fighter kategoriji palili su gume i stvorili veliki dim, ali i štetu na skupim gumama.

U svom prepoznatljivom stilu, otkopčanom sakou sa šalom, ali bez majice, te usporenim govorom, Goran Bare je u kombinaciji s Majkama još jednom zapalio svoje fanove, i to usprkos kiši koja je neumorno padala tokom cijelog koncerta. Prvo s kišobranom, a kasnije bez ikakvog pokrivala, publika je složno pjevala sve riječi Baretovih pjesama.

Najveća se euforija stvorila čim je započela pjesma "Teške boje", koja je označavala vrhunac dvosatnog koncerta, pred sam kraj, kako bi rekao Bare. Odsvirali su i brojne druge hitove, poput "Budi ponosan", "A ti još plačeš", "Ja sam budućnost", "Put ka sreći", "Zato te volim" i "Ostat ću svoj". Koncert je najupornijima zagarantirao odličnu zabavu, ali kiša je, nažalost, neke potjerala ispod šatora ili pak kućama.

Na pozornicu se zatim popela striptizeta koja je održala sexy show te pozvala momka iz publike kojem je, polako se skidajući, plesala u krilu. U subotu je svirao i ženski rock bend Angels, a susret bikera završio je koncertom grupe Fault, koja je u svom tribute izdanju izvela hitove Metallice. (Ana ŠIMIĆ; snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter