Kradu se solarne ploče, televizori, agregati, pa čak i slavine


Provale u obiteljske kuće i vikendice učestala su pojava, a provalnici iz njih kradu od novca i nakita preko ostalih kućanskih aparata i uređaja do posteljine i odjeće. Nerijetko "počiste" sve pa čak i štokove vrata, slavine i kade i WC školjke. Odnijet će i poljoprivredne alate, razne strojeve iz garaža, solarne panele s krova objekta te raslinje iz vrta.

Prije nekoliko dana  istarska je policija  izvijestila da je iz jedne kuće u medulinskom naselju Kapovica lopov odnio TV prijamnik, pretvarač struje, punjač baterija, akumulator, agregat i solarne ploče. Iz druge kuće u istom naselju i u gotovo isto vrijeme također je ukraden TV prijamnik, ali i odjeća, trimer pa čak i sadnica kivija. Je li to slučajnost ili se zapravo radi o jednom te istom lopovu ili možda više njih? Sasvim je jasno da je kradljivac više puta dolazio pa odvozio stvari ili je došao s teretnim vozilom pa sve odvezao odjednom.

Nisu zabrinuti

Još ranije, sredinom siječnja,  u istom je naselju netko iz radnih strojeva izvukao 200 litara goriva. Provale i krađe zaredale su se u naselju Kapovica pa nas je zanimalo što tamošnji stanovnici o tome misle. Jesu li zabrinuti zbog krađa?

- Pročitala sam o tim provalama i krađama u Glasu Istre, ali nisam čula da se to dogodilo ovdje u blizini, rekla nam je Eda Kosanović (74) koju smo zatekli u vrtu obiteljske kuće u ulici u kojoj je izgrađeno više obiteljskih kuća, a ulica asfaltirana. Njezina se kuća nalazi u blizini lokve uz koju su gacale guske i patke.  Kaže nam da u ovom djelu naselja provale nisu česte, ali da ipak kad god izađe iz kuće u vrt kuću zaključava. Vjeruje da su te provale vjerojatno počinjene puno dalje gdje su izgrađene vikendice u kojima izvan ljetne sezone nitko ne boravi i do kojih se stiže bijelom cestom, odnosno makadamom. (Silva BODLAJ IVAŠIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter