Kradljivci mail lozinki nakon Microsofta napadaju Google i Yahoo?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Microsoft je potvrdio da je otkriveno 10 tisuca mail lozinki, ali da njihovi serveri nisu za to krivi, prenosi Fox News. Iz tvrtke naglašavaju kako su svi korisnici kojima su provaljene šifre obaviješteni o detaljima daljnjeg postupka. Strahuje se da iste liste koje su srušile Microsoftove šifre kruže i na mail poslužiteljima Google i Yahoo.

Neil O'Neil, haker i digitalni forenzicar, rekao je da bi moglo biti otkriveno više od milijun lozinki korisnika mailova. Javno obznanjivanje podatka o napadu na Microsoftove servere omogucilo je hakerima vrlo jednostavno otkrivanje lozinki, bez obzira na to što su ih korisnici na Microsoftov zahtjev obrisali nekoliko dana ranije, nastavlja O'Neil.

"Korisnici imaju obicaj imati jednu lozinku za više otvorenih adresa, što još više olakšava hakerima da udu u njihove ebay ili paypal racune". Glasnogovornik Googlea rekao je da su svjesni kako je moguce da su neki od mailova ugroženi, ali Google poduzima sve što je potrebno da bi sigurnost bila na najvišoj razini.

Iz Yahooa porucuju da poduzimaju sve mjere kako bi se korisnici i sami znali zaštititi kad god je to potrebno, što ukljucuje i cesto mijenjanje lozinki.


Podijeli: Facebook Twiter