Kradljivci bakra prerezali telefonski kabel

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nepoznati je pocinitelj, ili više njih, proteklog vikenda u blizini sela Farini na Višnjanštini prerezao opticke kabele telefonskih operatera ostavivši bez telefona i interneta na par dana nekoliko okolnih opcina, obavijestio nas je jedan mještanin.

Kako nam je rekao, pocinitelj(i) su skinuli poklopce sa šahtova telefona i prerezali kabele ocito se nadajuci da ce u njima pronaci bakrene žice i prodati ih kao sekundarne sirovine, što se pokazalo neuspješnim jer bakra u kabelima nije bilo.

Navodno je istog dana nestalo i nekoliko kanalizacijskih šahtova u blizini, a najbizarnije je da se sve to odvijalo u popodnevnim satima uz samu prometnicu Višnjan - Porec.



Cijeli je slucaj prijavljen policiji koja, kako smo doznali od Valtera Opašica iz Odsjeka za izvještajnu analitiku i odnose s javnošcu, intenzivno traga za pociniteljima.

Policija je jucer zaprimila prijavu Opcine Višnjan o kradi tri kanalizacijska poklopca na podrucju poslovne zone Milanezi, u blizini mjesta gdje su ošteceni telefonski kabeli. Uz tri nestala poklopca, još je pet njih otklopljeno sa šahtova.

Služba za odnose s javnošcu Hrvatskog Telekoma potvrdila nam je da su kod Farini ukradeni poklopci sa šahtova telefona prilikom cega je presjecen, ali ne i ukraden, opticki kabel.

- Kabel je u meduvremenu saniran, a kratkotrajni prekidi nisu imali znacajnijeg utjecaja na korisnike, vele iz Hrvatskog Telekoma. Drugi telekomunikacijski operater, Optima Telekom, odgovorio nam je da im je nestalo dva metra optickog kabela zbog cega je došlo do prekida u pružanju njihovih usluga. Prekid je trajao od subote u 16.30 sati do utorka u isto vrijeme, kada je šteta sanirana.  (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter