Krađe, provale i prijetnje

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 37-godišnjakom iz Pule, pulska policija je utvrdila sumnju da je počinio osam kaznenih djela, od čega šest teških krađa, krađu i prijetnju od travnja prošle godine.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja u petak, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku PU istarske. Naime, policija ga je na pulskoj rivi zatekla proteklog četvrtka u ukradenom vozilu Citroen pulskih oznaka. Provjerom je utvrđeno da je od ponedjeljka do srijede proteklog tjedna provalio u kancelarije Centra za socijalnu skrb u Ulici Sergijevaca u Puli gdje je preturanjem po kancelarijama ukrao ključeve nekoliko službenih vozila, a potom je s parkirališta ukrao jedan automobil, odnosno Citroen u kojem je zatečen.

Kriminalističko istraživanje je dalje pokazalo da je 37-godišnjak počinio još pet teških krađa od sredine prosinca do 8. siječnja. Tijekom noći 16. prosinca provalio je u ugostiteljski objekt na Narodnom trgu, iz kojeg je ukrao novac i POS uređaj, čime je 58-godišnjeg vlasnika oštetio za više tisuća kuna. Potom je od 31. prosinca do 2. siječnja provalio u trgovinu u Ulici Sergijevaca, iz koje je ukrao novac i time oštetio poduzeće iz Pule za nekoliko tisuća kuna. U isto vrijeme provalio je u pekaru u Marulićevoj ulici, a 3. siječnja i u pekaru u Rizzijevoj ulici, čime je pravne osobe iz Pule i Žminja oštetio za ukupno nekoliko tisuća kuna. Posljednju provalu počinio je tijekom noći sa 7. na 8. siječnja, kada je provalio u trgovinu u Flanatičkoj ulici i ukrao kasu s novcem, čime je poduzeće iz Pule oštetio za nekoliko tisuća kuna. Osim za imovinske delikte, 37-godišnjaka policija sumnjiči da je počinio i jedno kazneno djelo prijetnje, odnosno da je 8. travnja prošle godine, u obiteljskoj kući u Vergerijevoj ulici u Puli, prijetio smrću 67-godišnjem članu obitelji.

Policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je u razdoblju od 6. do 11. siječnja provalio u kuću u Ulici Lovežica u Puli. Iz kuće je ukrao sef s novcem, bankovnim karticama i nakitom, a pritom je 40-godišnji vlasnik oštećen za oko 200 tisuća kuna. Pulska policija je provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 48-godišnjakom iz Rijeke utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo teške krađe tijekom siječnja. Istražitelji sumnjaju da je provalio u kamp prikolicu u Banjolama, u kojoj je onda i boravio. Protiv 48-godišnjaka se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a vlasnik kamp prikolice, slovenski državljanin, oštećen je za stotinjak kuna. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter