Krađa skupocjenih bicikala iz autokampa Medulin

Bicikli su ukradeni nakon što su ih vlasnici spremili za put (M. SARDELIN)
Bicikli su ukradeni nakon što su ih vlasnici spremili za put (M. SARDELIN)

Čak dvadeset vrijednih bicikala ukradeno je u noći sa subote na nedjelju iz autokampa Medulin. O krađi nas je obavijestio gost kampa Romano Romanini iz Trevisa koji u Medulinu ljetuje već 17 godina. Njemu i njegovoj supruzi lopovi su odnijeli dva bicikla ukupno vrijedna šest tisuća eura!

Prema riječima jednog od naših sugovornika svaki ukradeni bicikl vrijedi najmanje tisuću eura, tako da je posrijedi poprilična šteta koja sigurno doseže i 20 tisuća eura.

Romanini je ogorčen krađom, ali još više, kako kaže, inertnošću i nekorektnim ponašanjem uprave autokampa.

- U kamp smo stigli kamperom u subotu 18. kolovoza i već 25. kolovoza, noć uoči našeg planiranog odlaska, između ponoći i 6 sati supruzi i meni ukradeni su bicikli. Ujutro smo došli na recepciju prijaviti krađu, tražiti da o tome obavijeste policiju, a osim nas dvoje ondje je bilo još gostiju kojima su također tu noć nestali bicikli. Na recepciji su nam rekli da oni ne zovu policiju, već mi moramo ići u Pulu sami prijaviti krađu, priča Romanini.

- Moja je pretpostavka da je te noći iz kampa ukradeno 15 ili 20 bicikala, a prema mojim informacijama, njihovi su vlasnici sutradan imali namjeru napustiti kamp. Zbog svega toga imam razloga sumnjati da su lopovi obaviješteni o vremenu boravka, odnosno odlaska pojedinih gostiju, pa su možda čak i u dosluhu s nekim tko radi na recepciji kampa. Zašto uprava kampa nije našla za shodno obavijestiti svoje goste da malo više pripaze na svoju imovinu, ogorčeno će Romanini, koji zasigurno više neće ljetovati u ovom medulinskom kampu. (M. KOŠTA i M. SARDELIN)

CIJELI ZEKST U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA.

 

 

 - GO02018290.jpg

Bicikli su ukradeni nakon što su ih vlasnici spremili za put

Mateo SARDELIN

 - GO02016325.jpg

Autokamp Medulin ima 3,5 tisuća gostiju, a noću ga navodno čuvaju samo dva zaštitara

M. KOŠTA

 

 - GO02016317.jpg

Romano Romanini iz Trevisa

Marica KOŠTA


Podijeli: Facebook Twiter