Kozmo izlicitirao prostor za 90.500 kn

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najveca hrvatska drogerija Kozmo d.o.o. odlucila je otvoriti ducan u užem središtu Pule i za taj naum unajmila gradski prostor u Ulici Sergijevaca 32, površine 262 cetvorna metra, za koji ce placati mjesecnu najamninu 90,5 tisuca kuna.

Kozmo je prostor, u kojem ce se obavljati trgovinska djelatnost, izlicitirao u nadmetanju za gradske prostore izmedu sedam eminentnih ponuditelja koji su se u komunalnoj palaci borili za, ocito vrijedan, prostor u gradu cija je pocetna cijena zakupnine iznosila preko 39 tisuca kuna.

Da bi uopce sudjelovali u nadmetanju, ponuditelji su uplatili jamcevinu od gotovo 200 tisuca kuna pa ne cudi da su se u ovo nadmetanje ukljucile "velike" trgovine. Izmedu ostalog, Kozmo je u licitaciji bio uporniji i izdašniji od Bille i DM-a, koji su odustali kada se iznos kretao oko dvadeset tisuca kuna manje od izlicitiranog. Ocito je prevladala želja Kozma da konacno konkurira na pulskom tržištu u užem središtu grada.

Najpoznatiji hrvatski poduzetnik Ivica Todoric, vlasnik Agrokora, prvog dana godine - nezadovoljan porazom u tržišnom nadmetanju s DM-om - Kozmo, s 42 prodavaonice u Hrvatskoj, najprije je izdvojio iz Konzuma, a zatim ga prodao investicijskom fondu Nexus Alpha, iza kojeg navodno stoje Emil Tedeschi, Marijan Hanžekovic i Vlado Covic.

Od devet gradskih poslovnih prostora ponudenih na natjecaju svega su tri izlicitirana. Vec sam pocetak nadmetanja ponudio je okršaj tri ponuditelja u kojem ce obrt Vrdoljak za prostor od svega 22 kvadrata u Ulici Sergijevaca 9 mjesecno trebati izdvajati 11.655 kuna, odnosno 525 kuna po kvadratnom metru. Pocetna cijena ovog prostora iznosila je 3.330 kuna pa je evidentan rast pokazatelj kolika je bila želja za unajmljivanjem.

Ostali prostori - u Flanatickoj 11, Zagrebackoj 16, Scalierovoj 16 i 18, Istarskoj 32 i Marulicevoj 11 - nisu bili interesantni ponuditeljima, tek je onaj u Bujskoj 1, površine 33 kvadrata, iznajmljen po pocetnoj cijeni od 2.475 kuna mjesecno.


Podijeli: Facebook Twiter