Kozlevac: Vlada mora pasti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Aktualna i nesposobna Vlada mora pasti jer nije poduzela nikakve konkretne poteze za izlazak iz krize. Uvjereni smo da ce se SDP zajedno s partnerima brzo pripremiti za izbore i dati svoj puni doprinos da postojecu vlast otpremi tamo gdje joj je mjesto. Ne zna se kada ce se izbori dogoditi ali uvjeren sam da cemo pobijediti", rekao je na šestoj izbornoj konvenciji županijskog SDP-a šef istarskih SDP-ovaca Dino Kozlevac.

Osvrnuvši se na protekle unutarstranacke izbore u opcinama i gradovima, naglasio je da je SDP prva stranka koja je uvela neposredan izbor celnika u svim sredinama, cime su pokazali da djeluju na demokratskim nacelima i vrijednostima na temelju kojih ce gradanima Hrvatske jamciti boljitak i razvoj.

Potpredsjednik IDS-a Boris Miletic naglasio je da u Istri s SDP-om kvalitetno suraduju i da ce se to partnerstvo nastaviti i na iducim parlamentarnim izborima.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja rekao je da se obistinila njegova želja da SDP postane stožerna stranka na nacionalnoj razini. Uoci sutrašnjeg ulaska u Kukuriku savez najavio je da je pred Koalicijom nova izborna pobjeda i smjena aktualne vlasti.

I potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina osvrnuo se na najavljeni nedjeljni sastanak u Belom Manastiru gdje ce se Savezu za promjene (SDP, IDS HNS) prikljuciti i HSU-u, rekavši da te cetiri stranke mogu potaknuti promjene i vratiti izgubljeno povjerenje gradana.

Predsjednik zagrebackog SDP-a Davor Bernardic konstatirao je da je tocno prije godinu dana došla nova Vlada, no radi se, tvrdi, o istoj Vladi s promijenjenim, ženskim i toplijim licem ciji su rezultati potpuno izostali. Napomenuo je da nije dovoljno da istarski zastupnici iz redova SDP stalno lobiraju za Istru te da je nužno državu sustavno decentralizirati kako bi novac ostao u sredinama gdje i nastaje.

Predsjednik županijskog HNS-a Veljko Ivancic pohvalio je kvalitetniju i konkretniju suradnju s IDS-om i SDP-om u Istri i sam izrazivši nadu da ce stabilna koalicija s trona maknuti štetnu i arogantnu HDZ-ovu vladu. Dajuci podršku koaliciji koju predvodi SDP, predsjednik Saveza antifašistickih boraca Istre Tomislav Ravnic rekao je da u novonastalom savezu ne smije biti trgovanja te da on mora pocivati na cistim odnosima.


Podijeli: Facebook Twiter