Kozlevac: Karijeristi koje je stvorio Milanović počeli se ulagivati novim kandidatima

Dino Kozlevac, Vili Bassanese, Maja Šarić, Danijel Ferić i Peđa Grbin (La kost)
Dino Kozlevac, Vili Bassanese, Maja Šarić, Danijel Ferić i Peđa Grbin (La kost)

Najava odlaska Zorana Milanovića s čela Socijaldemokratske partije uzburkala je duhove i u istarskoj organizaciji te stranke koja je godinama razjedinjena. Burni događaji, u kojima su brojni istaknuti članovi, poput Dina Kozlevca i Denisa Martinčića, napustili SDP Istre, nipošto nisu zaboravljeni, posebice iz razloga što se predsjednik stranke osobno zalagao za te promjene. Tako je i  postojeće vodstvo istarskog SDP-a, kako se govori u političkim kuloarima, odabrano po ukusu samog Milanovića.

Iako unutarstranački izbori još nisu raspisani, bivši ugledni članovi SDP-a žele se vratiti u stranku - pod uvjetom da njima ne dominiraju Milanovićevi bliski suradnici - dok oni koji su unatoč smjenama ostali u stranci, poput Maje Šarić, namjeravaju povećati unutarstranački angažman.

- Kad sam isključen iz stranke, rekao sam da ću se vratiti u SDP kad Milanović ode. Stvarao sam SDP i mislim da je u redu da se vratim, ali to ovisi i o tome tko će biti novi predsjednik, kaže nekadašnji čelnik SDP-a Pule, Denis Martinčić.

Picula potvrdio legitimitet

- Izabere li se neki od Milanovićevih bliskih suradnika, poput Ranka Ostojića, nema se smisla vraćati, jer se ništa neće promijeniti. Njihova pobjeda značila bi da nema promjena u SDP-u. No, najpopularniji u SDP-u izvan Milanovićeva kruga je Tonino Picula i bude li on predsjednik SDP-a rado ću sudjelovati u temeljitom remontu stranke koji je neophodan, kaže Martinčić.

Zanimljivo, i Danijel Ferić, aktualni šef pulskog SDP-a, nekada vrlo blizak Milanoviću, također "optira" za Tonina Piculu.

- Osobno ću podržati Piculu za budućeg predsjednika, jer smatram da u ovom trenutku on može osigurati prijeko potrebno zajedništvo u stranci. Tonino je više puta potvrdio svoj izborni legitimitet među građanima i ima iskustvo kao ministar u Vladi, kao gradonačelnik i kao eurozastupnik. Očekujem od budućeg predsjednika i glavnog tajnika da se više posvete radu gradskih i općinskih organizacija i da više osluškuju njihove potrebe i uvažavaju njihove stavove, tvrdi Ferić. (Dubravko GRAKALIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter