Kozlevac: Istarski vatrogasci spremni za sezonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu Dana svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, u cetvrtak su pulski gradonacelnik Boris Miletic i dožupan Vedran Grubišic primili delegaciju Istarske vatrogasne zajednice.

- S obzirom na hidrološke prilike koje trenutacno vladaju u Istri, ova ce sezona zasigurno biti izazovnija od prethodnih. Sustav vatrogastva u našoj županiji primjer je za cijelu Hrvatsku. Želim vam da imate što manje posla, no siguran sam da ce, ukoliko zatreba, vaš zadatak biti profesionalno odraden kao i dosad, istaknuo je Miletic.

- Prošle smo godine u Istri imali 2.580 intervencija od cega 1.096 gašenja požara. Zovemo se vatrogascima, no obavljamo daleko više poslova koji nisu striktno vezani uz gašenje požara. Istarski vatrogasci su lani imali 641 tehnicku intervenciju svih vrsta, od toga 144 u prometu i 842 razne intervencije spašavanja kako ljudi tako i životinja, naglasio je zapovjednik istarskih vatrogasaca Dino Kozlevac.

Govoreci o ovogodišnjim aktivnostima Kozlevac je istaknuo da je u prva cetiri mjeseca vatrogasna zajednica u Istri zabilježila 1.202 intervencije, od cega je 721 požar.

- Kakvo nas ljeto ocekuje vidjet cemo po prognozama koje zasad nisu optimisticne. Istarski vatrogasci skrbe za sigurnost svih gradana Istre, a njih je više od 200 tisuca, i za sve turiste koji nas ljeti posjete. Unatoc financijskim poteškocama, vatrogasci u Istri ce i ovu sezonu odraditi profesionalno, zakljucio je Kozlevac. (C. B. GALIC)


Podijeli: Facebook Twiter