Kozlevac i dalje vodi istarski SDP

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na unutarstranackim izborima SDP-a koji su se u nedjelju održali diljem Istre, Dino Kozlevac je s gotovo 70 posto glasova ponovno izabran za prvog covjeka istarskog SDP-a. Ovo je prvi put da su clanovi SDP-a u tajnim glasanjem birali predsjednika županijske organizacije stranke.

Kandidature za predsjednika Županijskog odbora stranke istakli su još i Valdi Gobo iz Labina koji je osvojio 13 posto glasova, Peda Grbin iz Pule 13 posto, a ostatak je otišlo Riccardu Radolovichu iz Vodnjana.

Osim za županijski SDP, birali su se i predsjednici gradskih i opcinskih organizacija. U vecini je bila istaknuta samo jedna kandidatura te je pobjednik unaprijed bio poznat, pa je tako u Puli na celu gradskog SDP-a ostao Denis Martincic.

Neizvjesno je bilo u Rovinju, Porecu, Vrsaru, Višnjanu, Kršanu i Vižinadi gdje su clanovi stranke birali izmedu dva ili više kandidata. Porecki SDP-a tako ce u sljedecih cetiri godine voditi Arduino Matoševic, dosadašnji predsjednik gradskog odbora. Promjene nema ni u Vižinadi gdje predsjednik stranacke organizacije ostaje Marino Baldini, ujedno nacelnik opcine. Ljubomir Sirotic, koji je proteklih godinu dana vodio stranku, pobijedio je na izborima u Višnjanu.

U Opcini Kršan, Nikola Vuksan nije uspio dobiti više glasova od višegodišnjeg predsjednika kršanske stranacke organizacije Silvana Uravica. U Rovinju je bilo cetiri kandidata, a pobjedu je izborila Ines Krajcak koja ce zamijeniti Vinka Bujovca. U Vrsaru novog šefa biralo se izmedu aktualnog dopredsjednika Borisa Šverka te 25-godišnjeg Serda Popovica koji je osvojio više glasova.

U ostalim gradovima u kojima su se održali izbori i gdje je bio samo jedan kandidat, stranku ce voditi u Bujama Bojana Puzigaca, Buzetu Vlasta Šimek, Labinu Valdi Gobo, Novigradu Mladen Kneževic, Pazinu Ivica Gržinic te Vodnjanu Giorgio Cerlon.


Podijeli: Facebook Twiter