Koža: Stilska zavodnica i modna buntovnica

Ilustracija
Ilustracija

Ona je taj stilski odraz moći, odvažnosti, ali i seksipila za jake žene koje znaju, hoće i mogu podnijeti odvažnost kože i muških pogleda.

Stoga ne iznenađuje što su dizajneri ove sezone naprosto poludjeli za kožom. Uvijek prisutna, ali nikad aktualnija koža je apsolutni jesensko-zimski trend s neodoljivim zovom stilske prošlosti, ali i budućnosti (nosit će se i iduće proljeće, stoga je u ovim financijski oskudnim, ali stilski bogatim vremenima, koža pametna dugotrajna akvizicija iz jednostavnog razloga - vječna i isplativa).

No, draž kože zapravo je u njezinoj ambivalentnosti. Ona je istovremeno stilska zavodnica i modna buntovnica. Ona pruža mogućnost tog podvojenog "ja", te dvostruke igre, mačke i miša, domine, zavodnice i već navedene buntovnice. Može li itko odoljeti kožnoj uskoj suknji, koja svoj fetišizirani seksepil magične erotičnosti zaogrće crnom bojom tajnovitosti i bezvremenskog šika.

A i bivši punkeri, metalci opet dolaze na svoje, jer su motorističke jakne u raznim oblicima must have. Kao i uvijek, osluškujući energiju ulice, dizajneri su složni u tome da su bikeri, odnosno njihov stil, opet u modi.

Koža je sada beskompromisna od glave do pete. Ona je ulazak u neku novu ulogu, lik, kroz drugu kožu u neko novo "ja". U tome je i ljepota ovoga trenda, koja ide od jeftinih vulgarnih seksi verzija do apsolutno damskih komada. Istu haljinu možete nositi na tri različita stila, samo mijenjanjem modnih dodataka. U vrijeme recesije ovo čak ne zvuči loše!

Ako sam trend predstavlja odvažnost u velikoj količini crne kože, i dalje su trendi aplikacije kože na haljinama, a oversized kaputi s kožnim rukavima (kao i parke) nekako nikad neće prestati izgledati dobro. Kožne rukavice su također must have, birali skroz niske ili one dramatične do lakta. Vratio se čak i ponekad toliko odbojan kožni kaput/baloner, koji više ne izgleda kao onaj policijskih inspektora, već suvremenije i bolje no ikad.

No ipak, kako je kombinirati? Izbjegavajte je u preuskim komadima, osim ako niste Žena mačka. Svaki preuski crni kožni komad izgledati će vrlo vulgarno i "cajkasto" kombinira li se jedno s drugim.

Ako već imate uske kožne hlače, nemojte ih nositi na uski kožni korzet već posegnite za esetikom 80-ih i nečim više baggy ili s peplumom, čisto da se razbije dojam. Kožu je ove sezone najviše na haljinama, ali i suknjama i hlačama, koje idu od širokih, do pencil kroja, asimetrije i s visokim rasporima. Također savjetujemo da konačno prestanete kombinirati kožne jakne s trapericama koje gurate u čizme, već stilskom inverzijom kožne hlače kombinirajte s traper košuljama.

Zaključak je da u kožnom izdanju sve postaje predmetom žudnje. Sviđa vam se? Priklonite se i vi novom kultu- onom kožnom. (Lara BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter