Kovačiček: Obožavam hobotnicu u svim varijantama

Zdenka Kovačiček voli hobotnicu u svim varijantama (Arhiva)
Zdenka Kovačiček voli hobotnicu u svim varijantama (Arhiva)

Divu domaćeg jazza, bluesa i rocka Zdenku Kovačiček poznaju i stare i mlade generacije - neki je se sjećaju još od vremena kada je surađivala s mnogim kultnim sastavima poput zagrebačkog trija Nirvana, grupe Time, Bijelog dugmeta, YU jazz - rock selekcije i Telephone blues benda s kojim surađuje i danas.

Nastupala je po raznim klubovima Europe gdje bilježi nastupe s mnogim poznatim glazbenicima poput Bill Haley, The Kinks, INK Spots i drugih. Tu je otkrila svoj talent prema jazzu, soulu i bluesu, te po povratku započela suradnju s najboljim zagrebačkim jazzistima Boškom Petrovićem, Miljenkom Prohaskom i Damirom Dičićem. Dobitnica je nagrade Porin za najbolji ženski vokal.

Istarska je publika uživala lani i predlani u njezinoj glazbenoj priči o Janis Joplin koju već nekoliko godina izvodi u zagrebačkom kazalištu Komedija, a koju je predstavila u Puli i Labinu. Nastupila je i u ljetnim programima u Fažani i Poreču, a porečkoj je publici poznata i kao članica žirija na svjetskom plesnom natjecanju ESDU. Ove je godine Istra izvan njezinih programa, ali i dalje kao i svih ovih godina duboko u poslu.

- Imam malo vremena, ali svaki trenutak koristim za kuhanje večere na koje pozivam prijatelje. Volim kuhati i morske specijalitete, kao i jesti sve iz mora. Kad sam bila u Rusiji naučila sam neke nove specijalitete, a u posljednje vrijeme kuham i istražujem i druge kuhinje, kaže Zdenka.

Vegetarijanka je već dvije godine, a od "mesa" jede samo ribu. Obožava hobotnicu u svim varijantama, od salate do buzare, ali ipak najviše preferira čripnju. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter