Kovačića i Mandžukića žele Arsenal, Chelsea...

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić (19) mogao bi karijeru nastaviti u Engleskoj, budući da se nalazi visoko na popisu pojačanja s kojima računaju čak tri klupska velikana, Arsenal, Chelsea i Manchester United.

Engleski mediji navode da milanski Inter traži 15 milijuna eura za Kovačića, koji je nezadovoljan svojim statusom kod trenera Waltera Mazzarrija. Ove sezone Kovačić je skupio 25 nastupa u talijanskom prvenstvu, ali čak 16 puta ulazio je u igru sa klupe za pričuve. Prema pisanju medija, trener Manchester Uniteda David Moyes najviše je zagrijan za dovođenje Kovačića, jer se pokazalo da momčadi nedostaje pravi playmaker.

Kad je u siječnju 2013. za 13 milijuna eura stigao u Inter iz zagrebačkog Dinama, Kovačić je odmah postao stalni prvotimac kod tadašnjeg trenera Andree Stramaccionija. No, dolaskom Mazzarrija promijenio se njegov status u klubu i Kovačić je dobivao sve manju minutažu.

Mediji navode da je Mazzarri spreman prodati Kovačića, ali tome se navodno protivi novi vlasnik kluba indonezijski tajkun Erik Thohir, koji oko mladih igrača želi stvori jaki Inter. Katastrofalnim potezom pokazala se prodaja Brazilca Philippea Coutinha (21) Liverpoolu za 10 milijuna eura, a on je danas jedan od ključnih igrača engleskog kluba.

Osim za Kovačića, Arsenal, Chelsea i Manchester United su zainteresirani i za vodećeg strijelca Bundeslige Marija Mandžukića (27). Unatoč odličnim partijama, ove je sezone zabio 23 gola za Bayern u svim natjecanjima, od čega 17 u Bundesligi, on će po svemu sudeći postati višak kad u ljeto u klub stigne Robert Lewandowski iz Borussije Dortmund. Trener Bayerna Guardiola, prema pisanju njemačkih medija, forsirat će Lewandowskog, te Thomasa Muellera i Marija Goetzea kao "lažne devetke".

Također, tamošnji mediji tvrde da je Bayern spreman prodati Mandžukića za 30 milijuna eura. Mandžukića najpažljivije prati trener Arsenala Arsene Wenger, ali on je visoko i na popisu želja trenera Manchester Uniteda Davida Moyesa, te Josea Mourinha, koji je ove sezone nekoliko puta izjavio da mu treba "rasni strijelac".(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter