Kovačić: Želio sam zaštititi dignitet službenica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić izjavio je u ponedjeljak kako nije tražio ispriku HDZ-ovog zastupnika Josipa Đakića, zbog njegovih riječi da je odluka o zapošljavanju dviju bivših SDP-ovih dužnosnica bila "podla", te je naglasio kako mu je namjera bila zaštititi dignitet dviju državnih službenica, koje su prethodno bile dužnosnice i provodile politiku prethodne vlade.

"One jesu bile dužnosnice, a ako se i jesu zamjerile kome, one su provodile službenu politiku hrvatske Vlade... Lov na vještice apsolutno je nedopustiv", kazao je Kovačić na izvanrednoj konferenciji za novinare, na kojoj je sudjelovao i njegov posebni savjetnik Ivica Relković.

Kovačić, koji na pressici nije spomenuo svoju ostavku, rekao je kako stvari objavljene proteklog vikenda u medijima, o kojima je u njegovo ima govorio posebni savjetnik Relković, nisu bile točno interpretirane.

Na kratkoj konferenciji nije bilo mogućnosti postavljanja dodatnih pitanja, a Kovačić je rekao kako nakon nje ide na konzultacije kod predsjednika Vlade. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter