Kovačić: Reprezentacija će mi vratiti samopouzdanje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je izgubio mjesto u momčadi talijanskog prvoligaša Intera, hrvatski veznjak Mateo Kovačić (19) nada se kako će u dresu reprezentacije vratiti poljuljano samopouzdanje.

Interov trener Walter Mazzarri nedavno je javno kritizirao Kovačića, a potom ga 'zamrznuo' na klupi za pričuve. Bivši igrač Dinama koji je na San Siro preselio u siječnju 2013. godine, nada se kako će u prijateljskom ogledu protiv Švicarske, ukoliko izbori mjesto u momčadi, pokazati kako nije zaboravio igrati nogomet.

"Ovo je za mene težak trenutak jer ne igram. Nisam se nadao da ću biti u takvoj poziciji. Kod prošlog trenera sam redovito igrao, a neko vrijeme sam igrao i kod Mazzarrija. Ne želim komentirati odluke trenera. Na meni je da radim, da se dokazujem i pokušam nametnuti," kazao je hrvatski reprezentativac. Kovačić je priznao kako mu je cijela ova situacija poljuljala samopouzdanje, ali i dodao: "Uvjeren sam u svoje kvalitete i nadam se kako ću igrama u reprezentaciji vratiti samopouzdanje."

Hrvatsku za dva dana u St Gallenu očekuje težak ispit protiv Švicarske, trenutačno šeste reprezentacije svijeta. No, veznjak 'Nerazzurra' je uvjeren kako je bolje igrati prijateljske utakmice s jakim nego s lakšim suparnicima.

"Bit će to teška i maksimalno ozbiljna utakmica, Švicarska je jak suparnik. No, bit će to pravi ispit za nas. Čini mi se kako je bolje igrati jake utakmice. Tada su igrači maksimalno motivirani, stadioni su puni, prava je atmosfera," kazao je Kovačić. Mladi hrvatski veznjak u dresu Intera dijeli svlačionicu s brazilskim reprezentativcem Hernanesom koji je stigao ovoga siječnja iz Lazia.

Do sada nisu previše razgovarali o svjetskom prvenstvu i 'brazilsko - hrvatskom' okršaju na otvaranju World Cupa. "Nismo previše pričali o SP-u, bit će vremena. Brazil je sasvim sigurno jedna od najboljih momčadi na svijetu. Bit će teško, no nadam se dobrom rezultatu," otkrio je Mateo dodavši kako je njegov uzor iz mladih dana bio Ronaldinho.

Na pitanje brazilskih kolega što zna o Brazilu, a da nije vezano uz nogomet, Kovačić je sa smiješkom dodao. "Znam da je Brazil vrlo lijepa zemlja, znam da se Brazilci volje zabavljati i plesati. Interov branič Juan Jesus mi je kazao kako Brazilci stalno plešu," zaključio je hrvatski veznjak. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter