"Kovacic" dvorani u Novigradu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na godišnjoj izložbi Udruženja hrvatskih arhitekata koja je veceras u sklopu 3. kongresa hrvatskih arhitekata otvorena u splitskoj palaci Milesi dodijeljene su nagrade arhitektima za najbolja ostvarenja u 2010. godini.

Za najuspješniju arhitektonsku realizaciju ove godine dodijeljene su dvije jednakovrijedne nagrade, tako da "Viktor Kovacic" ide u ruke arhitektima Igoru Franicu za Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu te Mariju Perossi za Gradsku sportsku dvoranu u Novigradu.

Dvije jednakovrijedne nagrade dodijeljene su i u kategoriji najuspješnijeg ostvarenja na podrucju oblikovanja i unutrašnjeg uredenja. "Bernarda Bernardija" dobio je arhitekt Nikola Bašic za Spomen-obilježje kornatskim vatrogascima na otoku Kornatu, a nagradena je i poslovna zgrada sjedišta Spectator grupe u Zagrebu ciji su autori Lea Pelivan i Toma Pleic iz STUDIJA UP, te Ivana Franke i Silvio Vujicic.

Nagradu "Drago Galic" za najuspješnije ostvarenje na podrucju stambene arhitekture dobili su Marija Burmas i Ivo Lola Petric za višestambenu gradevinu POS-a u Vrgorcu.

Nagrada "Viktor Kovacic" za životno djelo ove je godine dodijeljena arhitektu Edi Šmidihenu iz Zagreba, a godišnju nagradu "Neven Šegvic" za najuspješniji publicisticki, kriticki i teorijski rad na podrucju arhitekture i urbanizma dobio je Tomislav Premerl.


Podijeli: Facebook Twiter