Kovacevic: Kotlovnice u vrticima rade od utorka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U utorak nam se javio razocarani i nadasve zabrinuti roditelj cije dijete svakoga dana ostaje u jaslicama u kojima, kako tvrdi, nikako da ukljuce grijanje.

- Svaki dan imaju neke nove isprike. Zar treba cekati da se djeca razbole da bi gospoda iz gradske uprave naložila nekome da ukljuci grijanje za bebe u jaslicama, piše ovaj roditelj u svome e-mailu. Kako je naveo, rijec je o gradskim jaslicama u sklopu Djecjih vrtica Pula, a nalaze se iznad Giardina.

Je li grijanje ukljuceno i je li mališanima doista hladno, upitali smo Marizu Kovacevic, ravnateljicu Djecjih vrtica Pula. Kako nam je odgovorila, temperature u sobama djecjih vrtica stalno se prate, vodeci pri tome racuna da djeca borave u uvjetima propisanima pedagoškim standardom.

Po tom standardu, optimalna temperatura zraka je 20 do 22 stupnja, što pridonosi ocuvanju djecjeg zdravlja. Poznato je da više temperature u zatvorenim prostorima pogoduju širenju respiratornih i drugih infekcija. S obzirom na aktivnost djece i odjecu za hladniji dio godine, ta temperatura pogoduje i osjecaju ugode mališana.

Sukladno svemu tomu, 25. listopada službeno je pocela sezona grijanja, iako je temperatura i dalje vrlo visoka za ovaj period godine, navodi Kovacevic.

Dodaje da su kotlovnice svih objekata djecjih vrtica vec ukljucene, i to nakon servisa, cišcenja dimovoda i odzracivanja radijatora, koje su proveli ovlašteni serviseri. Prostori u kojima borave sve skupine jaslicke dobi i prije tog datuma su se grijale, uz pomoc klima-uredaja i radijatori.

Konkretno, u objektu Pužici, na koji se i odnose primjedbe, prostor je, navodi nam, u jutarnjim satima bio temperiran radijatorima, koji su bili vidljivi svima.


Podijeli: Facebook Twiter